Ica-kunderna fick dela på 4 miljoner: ”Tårögd”

Stammisarna chockades av supervinsten • Galna reaktionen ”Hade ingen aning om vad som hänt”

Ica Supermarket i Arboga satte alla rätt på V75.

Vinsten för de 13 andelsköparna: 4 miljoner.

– En äldre man höll på att svimma när jag berättade vad han vunnit, säger hjärnan bakom systemet, Karin Bergman, till Trav365.

Det var på nyårsafton multijackpotten skulle spelas ut – där en ensam vinnare kunde lägga beslag på 84 miljoner kronor.

Omgången fick blixtflyttas, på grund av ett väderomslag, från Axevalla till Halmstadtravet.

Trots att tusentals system inte kunde lämnas in den sista tiden innan spelstopp (för hårt tryck på ATG:s datasystem) fanns det vid starten för det stora streckspelet 1 670 200 stycken V75-system i omlopp.

De tre första avdelningarna bjöd inte på någon större svårighetsgrad men värdet var ändå respektabelt: 793 kronor.

Superskrällen: ”Fastnar för vissa namn”

För de 13 kunder i Arboga som köpt in sig i butikens ”Lilla nyårsraketen” för 135 kronor – där ökade spänningen tidigt då systemet (1 200 kronor) hade överlevt två singelstreck.

I V75–4 chockade kusken Markus Niklasson spelarkollektivet med superskrällen Ninja Zon (spelad på 1,20 procent av V75-kupongerna).

Enprocentaren fanns med på systemet från Arboga och nu skenade värdet till 37 324 kronor.

– Jag fick med skrällen på systemet då jag ofta fastnar för vissa namn men den här gången hade jag också sett hästen springa tidigare. Jag tänkte då att den måste jag ha med, säger systemskaparen och butiksmedarbetaren, Karin Bergman, till Trav365.

Inför avslutningen på V75-spelet hade ni alla rätt. Hur såg din lördagskväll ut och följde du dramatiken?

– Vi kollade på direktsändningen från Halmstad på jobbet men sedan skyndade jag hem och fortsatte följa travet. Jag vågade inte se V75–5, kunde helt enkelt inte, men V75–6 tittade jag på. När allt stämde ringde jag till en kollega och sa ”slå på teven, vi är så nära nu att få sju rätt, det är helt galet”. Utdelningen visade en stjärna vilket innebar att värdet var så högt att det inte redovisades.

Superskrällen (Ninja Zon) vann med minsta möjliga marginal i V75–4. En häst som Karin gillade namnet på.
Superskrällen (Ninja Zon) vann med minsta möjliga marginal i V75–4. En häst som Karin gillade namnet på.

Reservhästen ordnade 4 miljoner: ”Tinnitus”

Strax innan start i årets sista race (Sylvesterloppet) ströks Räser Helge – en häst som fanns med på Ica-systemet.

Första reserv var Dwayne Zet som då i stället gick in på kupongen.

Loppet blev rafflande och det såg länge ut som ”Karins Nyårsraket” skulle missa sjuan – men då flög just Dwayne Zet, med kusken Mats E Djuse, fram över upploppet och vann med god marginal.

– Min kollega uppmärksammade aldrig strykningen på Räser Helge och trodde att vi missade. Dwayne Zet kom som en raket och det var tur för inga av våra andra hästar var med där framme. Jag var hemma själv och skrek rätt ut, ringde min kollega, ”fattar du att vi fått sju rätt, hur mycket tror du det blev?”. Jag tänkte att kanske blir det 50 eller 60 000 kronor per andel. När de hissade upp värdet tror jag han fick tinnitus i andra sidan av luren.

Karin och hennes andelskunder fick in vinnaren i Sylvesterloppet (V75–7) efter att hästen Räser Helge strukits strax innan start.
Karin och hennes andelskunder fick in vinnaren i Sylvesterloppet (V75–7) efter att hästen Räser Helge strukits strax innan start.

Kunderna grät av lycka: ”Hade ingen aning”

Sjuorna betalade 2 966 280 kronor.

Total vinst för de 13 kunder som köpt in sig blev 4 miljoner då systemet ar inlämnat 1,3 gånger – där varje andel då blev värd 307 000 kronor.

Merparten av andelarna var sålda i butiken och när kunderna skulle hämta ut sina vinster dagen efteråt, då utspelade det sig både förvirring, glädje och chock.

– De som var med på systemet är jätteglada och jag minns särskilt en äldre man som kom in i butiken och ville rätta sin ”lapp”. Jag dubbelkollade så att det var miljonsystemet som han deltog på. Efteråt frågade jag om han visste hur mycket pengar han vunnit, han hade ingen aning. Jag sa ”om du kollar min skärm nu”, det stod att han vunnit över 300 000 kronor. När jag berättade vad han vunnit så trodde jag han skulle svimma, han blev alldeles tårögd.

– En annan kvinna som var med på systemet kom med blommor och bara grät. Det är så otroligt roligt för alla som vunnit, avslutar Karin Bergman.

Systemet spikade Bravo Sabotage (V75–1) och Mamaneedeshismoney (V75–3, på bilden). I butiken firades det med tårta dagarna efter miljonvinsten.
Systemet spikade Bravo Sabotage (V75–1) och Mamaneedeshismoney (V75–3, på bilden). I butiken firades det med tårta dagarna efter miljonvinsten.
Rätta raden från ersättningsbanan Halmstad (nyårsaftonens multijackpott).
Rätta raden från ersättningsbanan Halmstad (nyårsaftonens multijackpott).
Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN