Nurmos: ”Mycket bättre form nu”

Foto: Kanal 75
TRAV

Timo Nurmos har haft en tung sommar med många sjukdomar i stallet.

I onsdags levererade hästarna igen och stallet ser nu framåt.

– Alla hästar är friska nu och har kunnat tränat som vanligt senaste månaderna, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

Det har inte varit någon enkel sommar för solvallatränaren Timo Nurmos. Hela stallet har i princip varit drabbade av ett virus men nu är hästarna friska igen och till dagens V75-jackpott har man två hästar till start.

– Alla hästar är friska nu och har kunnat tränat som vanligt senaste månaderna. Nästan alla har vilat i sommar när de har varit sjuka men nu är de på gång. De känns starka och fina i jobben och om två, tre veckor kommer de att vara i riktigt form överlag, säger Timo Nurmos i ATG:s nyhetsbrev.

UFO-Vagn för andra gången

Bon Frecia som startar i Gulddivisionen, V75-3, i dag har nu ett lopp i kroppen efter vila och Timo tror på segerchans.

– Bon Frecia är i mycket bättre form nu än när han gick 1.10 blankt i våras i Gävle. Då var han inte ens i form, nu är han mycket fint i ordning. Nu är det helt annorlunda. Hoppas att det löser sig från bakspåret. Synd att han inte fick framspår när han är så snabb ut, men han går från alla positioner, ledningen, dödens och bakifrån. Hästen är allround. - Självklart tror jag på chans. Han går barfota runt om och med helstängt huvudlag som vanligt. Vi byter även ut Custom-sulkyn och lägger på en UFO-Vagn nu när Björn kör. Det har han gått i en gång tidigare och då vann han.

Distansen passar perfekt

Timo har även Buba Boko till start i V75-5 och även där låter han positiv.

– Buba Boko borde ha gått framåt med förra loppet och har han gjort det så kan han vinna här om det stämmer lite. Hästen känns fin i jobben och det känns som att han är i bra form nu. Den långa distansen passar perfekt eftersom han är stark. Han går barfota runt om igen och med Custom-sulky, säger Nurmos till ATG:s nyhetsbrev.