Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Åby.

Sportbladets expert Per Nicklasson tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Tvåhästar höjer sig. En har bra spår, en har dåligt.

Tipsettan

Radysin America vann på 11,6 på distansen senast och även om tider inte säger så mycket var det en mycket bra prestation, speciellt med tanke på att hon fick gå i dödens större delen av loppet. Vi hittar en häst som kan mäta sig med Radysin America i form och kunnande och det är Roxie Lavec. Men då denna har ett tolftespår – på kort distans, på Åby med sina dubbla open stretch – ja, då är det ett givet val för oss att spika Radysin America.

Motbudet

De som räknas förutom Roxie Lavec gör det främst för att de har fina lägen.

Skrällbudet

Unique Gowan om hon inte får sämre än tredje in.

Spetsbudet

What Love Can Do bör vara snabbast första biten.

! Statistik­vinnaren

Kimono Pearl.

V86-2

Loppet

Al Dente i årsdebut. Det är ju så spännande av olika anledningar – för att han var totalt dominant i kullen i fjol, fram tills kungakronan hamnade på sned i de senaste starterna.

Tipsettan

Tänk om Al Dente inte hade gjort de två sista starterna i fjol – hur stenklar hade vi då inte tyckt att han är den här gången? Nu visade han sig mänsklig (?) i de där två starterna, och att även han kan få en reaktion på flitigt och hårt tävlande. Därför kliver han in i den här säsongen både som kullens kung och ett frågetecken. Efter att Örjan Kihlström kört hästen i 14 starter i rad är det nu Ulf Ohlsson som får äran. Det fäster vi ingen som helst vikt vid. Det som betyder något är hur hästen återhämtat sig efter de sista starterna 2014. Han har ju haft gott om tid på sig att göra det, men det är inte alltid det räcker. Vi fick fundera hårt och länge men för att få ihop ett system blev det till slut spik på Al Dente. Är han som han kan är han ju stenklar, och läget blev bästa tänkbara.

Motbuden

Ända ner til Iponema anser vi det vara rätt jämnt. Det är positioner och dagsform (den gamla klyschan) som avgör.

Skrällbudet

Expolsive de Vie är det en härlig tåga i.

Spetsbudet

Al Dente.

! Statistik­vinnaren

Al Dente.

V86-3

Loppet

Vi gillar tipsettan skarpt som häst och spikar, även om vi har respekt för en dansk som gör debut i regi Peter Untersteiner.

Tipsettan

Super Streamline kliver i år åtminstone upp i Silverdivisionen om han får vara hel. Han fick stryk i comebacken men var ändå bra. Lopp i kroppen och bra distans, det här ser bra ut. Det är spåret som känns lite avigt, men vi tror att han reder ut det.

Motbuden

Denco’s Neelakilab var rejäl senast. T.Rex D.K. debuterar för Peter Untersteiner. Det är en mycket bra häst som vunnit tre av fyra starter på svensk mark. Han har tappat stilen men Untersteiner kan vara rätt person att få honom att hitta den igen.

Skrällbudet

Om man streckar på, glöm inte Saari in Action.

Spetsbudet

Snabbast från start är nog Sundsholms Keynote.

! Statistik­vinnaren

T.Rex D.K.

V86-4

Loppet

En väg på upp, resten … nja.

Tipsettan

Utan att synas i de allra största sammanhangen så

ofta var Charrua Forlan en av de allra bästa fyraåringarna i landet i fjol. Nu möter han äldre hästar och det kan te sig skräckinjagande, men är det inte. Det är årsdebut och Hans-Owe Sundberg vill kanske inte jaga livet ur sin häst för att vinna – viktigare uppgifter lär vänta. Men med det sagt har Charrua Forlan toppchans.

Motbudet

Vi dubblar med Kazire de Bob.

Skrällbudet

Nusa Dua, bortglömd?

Spetsbudet

Nummer 1 eller 2.

! Statistik­vinnaren

Charrua Forlan.

V86-5:

Loppet

Efter att ha inlett med tre spikar och ett tvåhästarslås känner vi att det nu är läge att gardera rätt så friskt. Men det är ändå två hästar som höjer sig en aning.

Tipsettan

Björn Goop på en häst tränad av Stefan Persson (inte H&M:s ägare) har ju varit en bra kombination på senare tid. Vi är inne på att succén kan fortsätta. Dizzy River gjorde ett bra lopp senast, visade framför allt en vilja att kriga ändå till linjen. Dödens då men Goop har respekt med sig så Dizzy (inte trumpetaren Gillespie) kan nog få lite mer gratis den här gången.

Motbudet

Enjoy Avenue är nog bästa hästen. Bakspåret ett

litet minus. Galoppen senast mest ett missöde?

Skrällbudet

Cosmanboy J.G. från fint spår? Är startsnabb.

Spetsbuden

Nice Moon håller nog ut Cosmanboy J.G.

! Statistik­vinnaren

Captain Crowe.

V86-6

Loppet

Orutinerade hästar men ett mycket trevligt lopp på alla sätt och vis.

Tipsettan

Utan att det var givet var det ändå till slut, tack vare läget, ganska

lätt att ge tipset till Secret Mission som i stort sett uteslutande gjort bra insatser. Det är debut på distansen men vi kan inte tänka oss annat än att den är till hans fördel.

Motbuden

Make it Quick började inte karriären speciellt bra men kommer undan för undan, för varje start förbättrar han sig. Till slut kan det nog bli riktigt bra. Limoncelli startar lite för ofta för vår smak men så länge han visar bra form ska han räknas, även om det är lite hårdare emot den

här gången.

Skrällbudet

French Me har nog mer i sig än han hittills visat.

Spetsbudet

Vi sätter en liten slant på Donaldinjo.

! Statistik­vinnaren

Top of the World.

V86-7

Loppet

Jämnt snabblopp av Silverdivisionsklass.

Tipsettan

Vi tippar Bear Dancer. Han är ojämnt startsnabb men har han en sådan dag när han kan öppna är det inte otroligt att han kan hålla

ledningen. Troligare är dock att han blir av med den. Eftersom det är Åby det handlar om, med sina dubbla open stretch, kan det bli bra ändå. Det lilla fältet talar också för att det ska kunna lösa sig tämligen problemfritt. Sedan är frågan om han är

i tillräckligt bra form för att vinna, det är nästan två månader sedan han startade senast.

Motbuden

Arazi Boko gjorde en mycket bra säsong i fjol. Han är en av flera mycket startsnabba hästar men Arazi Boko är minst lika bra när han får en ryggresa där han kan spela ut speeden till slut. Remee la Marc höjer vi upp i ranken då han visat mycket fin form på slutet. Call Me Hanover gick 1.12 i 1 200 meter efter galopp senast, i debuten i ny regi. Vi hade ganska stora förväntningar på den starten men tycker nog inte att Call Me Hanover såg riktigt så bra ut som vi hade trott att han skulle göra. Det innebär dock inte att vi inte tror att han kan göra ett bra lopp den här gången. Jaguar Broline var inte som bäst senast och har vilat efter det, i knappt två månader. Han är inte distansgynnad men han är så pass rejäl att han, om formen åter sitter där, kan plocka ner de här motståndarna ändå. Underpaid Hanover gör årsdebut. Hade han haft ett aningen bättre spår hade han fått plats på kupongen. Men nu väljer vi att chansa bort honom i en förhoppning om att kusken/tränaren bara vill ge honom ett snällt, mentalt uppbyggande lopp.

Skrällbudet

Mr Pellegrino duger normalt. Men formen?

Spetsbuden

Det är öppet här eftersom det är många hästar som kan öppna raskt.

! Statistik­vinnaren

Bear Dancer.

V86-8

Loppet

Bra stolopp.

Tipsettan

Rub it Out fick en tung resa senast och var ursäktad för att hon blev trött. Samtidigt känns det inte som om hon hade sin bästa dag

och vi sätter ett frågetecken efter formen inför den här starten. Men en gång är ingen gång och därför får hon chansen som tipsetta igen.

Motbuden

Windy Ways är kanske bästa hästen i fältet, men när hon dragit sämsta läget kan det bli tufft att hinna runt allt. Let’sdance America får nästan alltid dåliga spår. Hon visade senast att hon är i en ruggig form, då hon flög fram efter en galopp mitt i loppet. Joy Ribb är given från bra spår. Spets eller rygg ledaren?

Skrällbudet

Ninepoints Lucy i årsdebuten.

Spetsbuden

Joy Ribb. Rub it Out laddas för att överta?

! Statistik­vinnaren

Rub it Out.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel