ATG

Därför måste ATG tänka om

Av: 

Micke Nybrink

Micke Nybrink.

Micke Nybrink.

Foto: Kanal 75

TRAV

Det är kris, ATG måste tänka om.

Första V75-start 16.30 är en katastrof.

Lutfi Kolgjini har rätt fast tvärtom.

Mitt förslag tar travsporten in i en ljus framtid.

Förra veckan debatterades ATG-läckan att V75 möjligen kan komma att flyttas till halv fem på lördagarna. Eller att ATG i alla fall utreder om det kan vara en bra grej.

Inget är klubbat, snarare finns ett embryo och när det läckte tog det skruv bland några av landets aktiva som dömde ut i sedvanlig stil. Twittrarna tjattrade likt Piff och Puff. Nu har debatten svalnat sedan vidsynta personer som Björn Goop och Örjan Kihlström uttalat sig.

”Tror ATG att det blir mer attraktivt för spelarna så litar vi på det. Och det som är intressant för spelarna är det som är intressant för oss kuskar. Vill de att vi ska gå upp mitt i natten och köra gör vi det”, sa Goop medan Kihlström konstaterade att ”Det kan vara positivt, framförallt för tv-tittarna och då får vi helt enkelt anpassa oss.”

Vad jag tycker? Att ATG skjuter med knallpulver, att 16.30 är en kass starttid för att ta V75 in i framtiden och utveckla spelet ytterligare.

Det är möjligen en viss förbättring men om de vill göra något riktigt bra ska V75 såklart köras på lördagskvällarna – första start 19.30 vore maxat.

Hela dagen ledig

Bara gå till de senaste årens midnatts-V75 i Boden; jag kan inte påminna mig att det någonsin känts mer rätt med starttiden.

Hela lördagen ”ledig” att köra runt barn på olika aktiviteter eller om man är barnfri: storhandla/träna/promenera/golfa/vara bakis och umgås med livskamraten.

Allt det är kört med start 14.30 (som nu) eller med nya förslaget 16.30. Då går hela dagen åt att sitta framför tv:n eller datorn och hålla sig uppdaterad. Och inte nog med det – när vi sedan spricker klockan kvart i fyra (spiken i fjärde galopperade) är kvällen också förstörd.

19.30 är drömmen. Alla är hemma och den delen av familjen som inte gillar trav har något annat att titta på.

”Låt honom glo på sitt gamla trav så bänkar vi oss framför Melodifestivalen. Han är snart här och muttrar något om att Örjan är sämst.” 

En bieffekt av 19.30 blir att ny publik råkar zappa in travet, alla tittar ju på tv på lördagskvällarna, eller i alla fall fler än vanligt. V75 kan bli nya lördagsnöjet på riktigt.

Till sist: Är det bara jag som uppfattar alla dessa jackpotts som mobbning av småspelarna? Att hela tiden frysa tröstpotten är inte särskilt uppmuntrande. Kanske dags att göra något för att flörta med den lille spelaren?

Jackpott i femrättspotten på V75 en lördag i månaden? Extrapengar i fyrarätts­potten på V64 en gång i veckan? Det finns en brunn att ösa ur. 

Veckans tips

1. 2 What’s Your Limit (Solvalla, V86-4)

Bra hela tiden. Fint läge och Goop igen. Drag

2. 8 Xanthis One (Solvalla, V86-6)

Bra skalle. Hade otur senast. Kan skrälla till.

3. 2 Dixie Exclusive (Jägersro, V86-7)

Fick inte chansen senast. Vinner nu i stället?

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

ATG

V75