Stig H: ”Hoppas det är en elithäst nästa år”

Foto: Corky tar emot segerkransen efter vinsten i TeleBolaget Grand Prix på torsdagskvällen.
TRAV

Första segern som svensk.

Corky joggade hem TeleBolaget Grand Prix på Örebrotravet.

– Hoppas att det är en elithäst nästa år, berättade tränaren Stig H Johansson.

Startsnabbhet.

Det var den egenskap som högmeriterade USA-importen Corky behövde plocka fram för att lägga ytterligare 150 000 kronor till sin digra prissumma.

När spetsrusningen väl hade lagt sig blev nämligen vägen till seger i torsdagens fina fyraåringslopp en ren defilering.

– Han rör sig lätt och är väldigt reglerbar, kommenterade Erik Adielsson som utnyttjade detta till att sänka tempot till 1.20 andra halvvarvet och sedan åkte ifrån motståndet i en snabb avslutning.

– Hästen har tjänat sex miljoner innan han kom till mig så det var ingen överraskning att han var bra. Men vi spänner inte bågen speciellt hårt i år, jag kommer att matcha honom försiktigt och hoppas att det är en elithäst nästa år, avslöjade Stig H Johansson sedan han sett sitt nyförvärv trava distansen 2 100 meter på tiden 1.13,5.

"Aldrig varit med om"

Kvällens prestation svarade emellertid Spark Rick för och om Adielsson körde ”stal” loppet med Corky gjorde han det motsatta i klass I-försöket.

Trots ett galoppinslag och våldsamma 1.09,9 första varvet utvändigt om ledaren fanns krafter som höll till mål.

– Det är helt enastående, i den här klassen, det har jag aldrig varit med om. Så hårt som hästen pullade första varvet, det ska helt enkelt inte gå, sade en smått tagen segerkusk som därmed kunde räkna in en äkta Dagens Dubbel.

Till detta ska läggas årets oddsbomb när Petter Karlsson och Black Jack B. blåste fältet över upploppet till svettiga 232,31 gånger pengarna.

Det drog upp V64-utdelningen till 31 865 kronor, men då favoriterna radade upp sig i övrigt blev det ändå fyrarättsjackpot vilket innebär att drygt en miljon kronor rullar vidare till fredagens omgång på Bollnästravet.

Robin Johansson/Kanal 75