Trav

Sportbladets V86-tips

TRAV

Expertens drag till miljonerna

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens omgång på Solvalla och Jägersro.

Sportbladets expert tippar i jakten på alla rätt.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Alla hästar i fältet är snabba ut så startögonblicket blir både spännande och loppavgörande.

Tipsettan

Max Bob (bilden) trivs i ledningen och är kvick ut. Lyckas han hålla

spets så talar mycket för att utfallet blir precis som på sistone när han startat över kort distans; han sprintar iväg till betryggande seger. Men blir spets­körningen allt för utdragen så kan det bli sirap i benen till slut i stället och då finns det två konkurrenter som vi tror kan utmana.

Motbuden

Hobard är väldigt grundkapabel men borde hållit

undan till seger senast för att få med beröm godkänt. I ”vanlig författning” segerstrider han här och som tidigare redan nämnts, om tempot inledningsvis blir allt för högt, stiger Hobards chanser att spurta förbi klabbet till slut. Eklas Super Peach har presenterats i bästa fysiskt skick på sistone och med bibehållen form är han ett givet streck på V86-kupongen.

Skrällbudet

Alec Hornline blandar och ger. Har han en av sina bättre dagar kan han överraska.

Spetsbuden

Samtliga hästar är startsnabba men förmodligen står striden mellan Max Bob och Alec Hornline.

! Statistik­vinnaren

Hobard.

V86-2

Loppet

Form, spår och kusk; mycket talar för favoriten.

Tipsettan

Fantoccini är, förutom namnet på favoriten i V86-2, italienska för marionettdocka. Erik Adielsson sitter upp bakom hästen för första gången och trots att Erik alltid brukar neka till att han gilllar rampljuset har vi svårt att tro att han helt saknar en dramatisk ådra.  Med tömmarnas hjälp får han snarast regissörens roll då han dirigerar Fantoccini till ledningen. Är han sedan en duktig ensemblespelare ser han till att hålla tempot nere och leda hela vägen över mål. Det kanske inte blir en särskilt spännande tillställning, snarare som en amerikansk blockbuster där vi känner till varje dramaturgisk vändning. Men som spelare kan ”feel good”-upplägg vara ganska gemytliga att beskåda ibland.

Motbuden

Två motspelare sticker ut lite extra. Chip Dealer är ojämn i prestationerna på slutet men kan nog hitta vinnarhålet här och är stark och går hela vägen in i mål. Julio de Lux har också styrkan som sitt främsta vapen och ska, utgångsläget till trots, ses med viss segerchans här.

Skrällbudet

Renate Bowl var bra som trea senast efter en kortare paus. Hon brukar kunna spurta vasst.

Spetsbuden

Fantoccini är väldigt startsnabb och är som favorit en tacksam rygg att följa.

! Statistik­vinnaren

Julio de Luxe.

V86-3

Loppet

En dansk segerstaplare debuterar på svensk mark.

Tipsettan

Tonicetobetrue har verkligen vaknat till i vinter och ordnat alla sina fyra segrar under en och en halv månads tid. Senast blev han förvisso ”bara” tvåa, men han var då mycket tapper från dödens. Han är ganska snabb ut men får inte ledningen inledningsvis. Även om han skulle hamna i dödspositionen, som första häst utvändigt om ledaren, kan han vinna.

Motbuden

Staro Inlines har förlorat i sista steget två gånger i rad men får ändå godkänt för sina insatser. Han är van att gå i ledningen och ska bli intressant att se anfalla bakifrån denna gång.

Skrällbudet

Dragon Crowe var fenomenalt bra efter stor start­galopp senast. Trots att han pausat efter det, och trots spåret, kan han vara omgångens skräll.

Spetsbudet

Boy Hornline tar sig raskt fram den första biten och hittar nog ledningen men släpper säkert gärna.

! Statistik­vinnaren

Staro Inlines.

V86-4

Loppet

Ojämnt lopp där en trio sticker ut.

Tipsettan

Det ska erkännas direkt, jag deläger New Steel, men när ”Stålis” tippas har inte bara hjärtat fått säga sitt, det finns också andra goda skäl därtill. Även om den riktiga udden saknats i loppen på slutet så håller New Steel bra form och allt tyder på att han kommer att göra en fin insats här. Startryggen är bra och han kan tidigt hitta en position långt fram i fältet.

Motbuden

De bärsta motbuden har demoner av olika slag att kämpa emot. Blue Star Champion är galopplysten och saknar dessutom lopp i kroppen, men sköter han sig och hittar tidigt till spets är chansen mycket god. Comte du Pommeau ser ut att bli över från start.

Skrällbudet

Big Finish håller fin form och har bra spår.

Spetsbudet

Big Finish försöker ta emot Hazardous Tooma och Borga Cayenne. Blue Star Champion är snabb ut om han bara håller sig till rätt gångart.

! Statistik­vinnaren

Comte du Pommeau.

V86-5:

Loppet

Loppet står främst mellan en tysk och en fransman.

Tipsettan

Gordonston klättrade i rygg på ledaren senast i årsdebuten och skulle med största sannolikhet vunnit vid lucka. Nu har han lopp i kroppen och ser ut att, åtminstone efter en bit, komma till ledningen. Gordonston är en rejäl häst med stor utvecklingspotential och för många är han nog ett singelstreck. Vi bara måste ha med en annan favorithäst också ...

Motbuden

Den omnämnda nya gullegrisen är Amour du Cog­lais som matchats försiktigt, och mycket snyggt, av Marcus Lindgren. Får han en fin resa kan han vinna och det här loppet löser vi genom ett lås.

Skrällbudet

Dencos Nemo Kilab har mött tufft motstånd hela tiden på sistone och alltid varit betrodd. Nu är läget trist och oddset kommer dra iväg lite.

Spetsbudet

Photoboy är nog kvickast ur startgroparna men släpper väl när favoriten Gordonston ställer frågan?

! Statistik­vinnaren

Amour du Coglais.

V86-6

Loppet

Vi är redo för fler segrar och en spik på V86.

Tipsettan

Ready For More debu­terade i regi Reijo Liljendahl senast efter över sju månaders tävlingsfrånvaro. Intrycket var lysande och han kunde enkelt avgöra till vinst. Med det loppet i kroppen torde han var ännu bättre, och då borde det inte finnas någon i fältet som kan hävda sig mot honom. Ready For More är en spik på V86.

Motbuden

Ribery är den trolige ledaren och har bra kapacitet för klassen men har varit ifrån i över ett halvår. Portovenere är ny i Catarina Lundströms regi och kommer närmast från Finland där han tävlade med hyfsat resultat. Han är osynad på svensk mark och har Örjan Kihlström i sulkyn, ett intressant ekipage.

Skrällbudet

Aibohphobia kommer från ett stall i toppform.

Spetsbuden

Ribery kan öppna bra och körs säkert i spets. ­Utifrån provar Aibohphobia som önskar högt jämnt tempo.

! Statistik­vinnaren

Ready For More.

V86-7

Loppet

Spåret till trots, vi spikar ändå.

Tipsettan

Lover Face hade samma läge i en V75-final senast och då tvingades han springa i tredjespår hela sista varvet. Att han inte kunde blanda sig i striden då är inget att orda om. Får han ett något mildare upplägg nu – och det ska väl inte vara svårt att ordna va, Veijo –  fortsätter segerstaplandet här.

Motbuden

Alkalizer Am har tävlat mot kulltoppen mest hela tiden och hävdat sig bra. Han har fått en kortare paus men är bra nog att räknas ändå som förste utmanare. Nobile di Poggio verkar trivas med livet för tillfället.

Skrällbudet

Leader Tom hamnar ofta under denna rubrik och förtjänar att omnämnas på nytt. Caddie Eagle står fint till pengamässigt i loppet och har bra form.

Spetsbudet

Leader Tom är alltid spetsaktuell från framspår. Han har haft bakspår i några starter nu och formen är mycket fin, så en satsning framåt borde löna sig.

! Statistik­vinnaren

More Than Enough.

V86-8

Loppet

Långt lopp med flera formstarka hästar och det finns många potentiella skrällbud.

Tipsettan

Åttaårige Carpenter On Tor har tagit fler än hälften av karriärens segrar det senaste halvåret så segerlusten står i zenit just nu och här kan vi utlysa toppform. Läget är perfekt och Carpenter On Tor leder loppet länge.

Motbuden

En annan med ypperlig form är He’s a Diffacolt. Visst, läget är inte roligt, men över lång distans spelar spåren mindre roll. Hamnar han utanför pallplats beror det oftast på att han galopperat på vägen. Ritmo di Poggio kan inte vara med i någon spetskörning trots sitt fina spår, men han spurtar förbi de flesta tids nog.

Skrällbudet

Nakoda Goj hamnade lite snett på det senast och spurtade fint även om det inte syns i resultatraden. Med rätt ryggar under loppet kan han bli giftig till slut.

Spetsbudet

Carpenter On Tor är snabb ut och vill till spets och kan nog hålla ut Long Playing.

! Statistik­vinnaren

He’s a Diffacolt.

Casper Hedberg

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

Spel