Hans stamkund vann 1,3 miljoner

Foto: Johnny Wärnberg hos Trav In i Avesta.
TRAV

I onsdags tog hans stamkund hem 1,3 miljoner kronor på V75.

Nu berättar Johnny Wärnberg om miljonsuccén i hans butik i Avesta.

– Han har vunnit stort förut, han ringde och berättade nyheten, säger Wärnberg till Trav365.

Trav In i Avesta är landets hetaste ATG-butik för tillfället. Butiken har radat upp miljonvinster under 2012 och butikens spelare har vunnit över 40 miljoner kronor i år. Senaste vinsten kom i onsdags där en kund fick sju rätt på V75 – och vann 1,3 miljoner kronor.

”En stammis”

Till en början hade Johnny Wärnberg, som driver och äger butiken, ingen aning om vem vinnaren var. Men dagen efter miljonvinsten hörde vinnaren av sig på telefon – och avslöjade den glada nyheten.

– Det är en stammis men det var faktiskt inte den jag trodde först. Vinnaren spelar regelbundet och det är en ”vanlig” kille i medelåldern. Han är in i butiken lite då och då, han spelar inte alla dagar men ett par dagar i veckan spelar han, mest onsdagar och lördagar, säger Wärnberg till Trav365.

Vill vinnaren vara anonym?

– Ja, jag har visserligen inte frågat honom men jag vet sedan tidigare att han vill det. Han har vunnit stort förut, och då ville han inte träda fram.

Hur kan dina stamkunder vinna så på mycket på travspel?

– De är duktiga. De lägger ner massor med tid och kan mycket om hästar.

Ökar andelsspelet

Onsdagens vinst har gjort att Wärnberg ökat omsättningen i butiken.

– Det är alltid bra med vinster i butiken, det ger andelsspelet en kick uppåt. Så fort det blir någon miljonvinst ökar man andelsförsäljningen, trots att det inte är andelar man vunnit på. När någon butik i Avesta vinner springer folket dit och ska spela, säger Johnny Wärnberg till Trav365.