V75-stoet som hela Kroatien pratar om

TRAV

Här är hästen som väcker stort intresse i Kroatien.

På lördag ska höjdhoppshästen Blanka Vlasic vinna på V75.

– De ringer hela tiden och pratar om henne, det är en rätt rolig grej, säger tränaren Niklas Robertsson.

Blanka Vlasic, 28 år, är en av Kroatiens största idrottsstjärnor. Vlasic har firat enorma framgångar som höjdhoppare, och vann bland annat VM-guld i Osaka 2007. Vlasic slogs under många år mot den svenska stjärnan, Kajsa Bergqvist. Men det är inte bara på friidrottsarenan som Vlasic är framgångsrik. Travhästen Blanka Vlasic, fyra år, tränas av Niklas Robertsson i Kalmar och startar på lördag i V75-5 på Jägersro med 100 000 kronor i förstapris.

– De ringer från Kroatien hela tiden och pratar med mig om hästen. Det är någon som jobbar med tv där som ringer och intervjuar mig på knackig Engelska. De verkar intresserade, det är en rätt rolig grej, säger Niklas Robertsson.

”Kan bli en kick”

Stoet har på sju starter vunnit ett lopp och tjänat 77 000 kronor. I den senaste starten förlorade hästen som jättefavorit – men på lördag hoppas tränaren på revansch.

– Vi ska prova henne barfota runt om och utan check, jag tror det kan bli en kick för henne. Spår fyra är inte bra, hon är stor och inte så snabb ut men jag tror hon inte att hon kommer galoppera i alla fall. Jag körde 1.18 i 1 600 meter med henne i måndags och det var hon jättefin på. Hon kan vinna om det löser sig, men då måste hon få ett bra lopp. Hon har bara gjort en plattmatch för mig, annars har hon bara gjort fina prestationer. Det är en sluggertyp, hon är ingen sköntravare men han bra inställning och går alltid fint till slut.

Hur skulle du fira en V75-seger på lördag?

– Då tar vi flyget ner till Kroatien och firar där, ha ha. Nej då, jag åker hästbuss hem, säger Niklas Robertsson till Trav365.