Trav

Vann Elitloppet – nu vill han sälja av stjärnhästen

Av: 

Minimedia

Madeleine Brohlin

TRAV

Stjärntravaren Commander Crowe är till salu.

Delägaren Morgan Svensson har bestämt sig för att sälja sin andel av hästen – men vill inte avslöja varför.

– Jag vill berätta när jag har sålt min del, säger han till Trav365.

Topphästen Commander Crowe har haft ett sagolikt år hittills. Hästen har radat segrar i storlopp och vunnit Olympiatravet, Oslo Grand Prix, Elitloppet och nu senast Kymi Grand Prix.

På söndag fortsätter segertåget i miljonlopp Forus Open där hästen går ut. Inför loppet avslöjar delägaren Morgan Svensson, som har 30 procent i hästen, att han vill sälja sin del i stjärnan.

Men vad som ligger bakom försäljningen vill han inte berätta i nuläget.

– Jag vill berätta när jag har sålt min del. Min del är till salu. Är du intresserad får du gärna höra av dig, hälsar han.

Hur känns det här?

– Det är tråkigt. Jag älskar hästen och kommer alltid att göra det. Men tyvärr måste jag sälja av.

”Vill inte säga något”

Den andra delägaren Calle Wihlborg, som har 70 procent i hästen, bekräftar att en del av hästen är till salu.

– Vad jag vet är det på gång med potentiella köpare, men det är inte jag. Jag lägger mig inte i och var och en får göra vad de vill. Jag vill inte säga något innan något är klart.

”Jag förstår Morgan”

Han vill inte köpa ut Morgan Svensson.

– Jag har 70 procent av hästen. Oavsett om han säljer eller inte så har jag tillräckligt många procent för att ha majoritet i beslutet. Det är trots allt en 9-årig valack och jag känner att jag har gamblat tillräckligt med den här hästen. Jag ser ingen anledning att äventyra en massa pengar igen. Vill någon annan göra det så är det fritt fram. Jag förstår Morgan, man vet aldrig hur länge karriären varar. Men jag vet inte varför han vill sälja. Jag vill inte ställa den frågan till honom.

Är det på grund av osämja mellan er?

– Jag vill inte diskutera det i media. Det är onödigt att diskutera under en pågående affär. Jag har läst på andra ställen om vissa olika anledningar, men det får stå för honom isåfall.

På travkrönikören Lennart Perssons blogg har det framkommit uppgifter om att det är osämja mellan delägarna. Men det är inget som ägarna vill bekräfta nu.

Vad handlar det om för pris för att köpa 30 procent av hästen?

– Jag vet vad jag har betalt. Jag har fått frågan om jag vill köpa Morgans del, jag vet vad det var för prislapp och jag tyckte att det var högt. Men det får han berätta vad han har begärt. Jag har fått ett erbjudande av en gemensam bekant. Jag har sagt nej tack, säger Calle Wihlborg.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!