Goop – den stora hjälten i Åbergs

Hugo Åbergs Memorial vanns av L'Amiral Mauzun.

Men hade det inte varit för Björn Goop så hade loppet kunnat sluta med katastrof.

– Jag satt kvar i sulkyn för att hindra en hemsk olycka.

Innan Hugo Åbergs Memorial 2008 kom iväg under tisdagen var det stor dramatik. Flera omstarter blev det innan fältet i det fjärde försöket äntligen kom i väg. Men hade det inte varit för Björn Goop så hade det kunnat slutat med en katastrof.

När bilen började rulla inför loppet och hästarna samlades bakom startbilens vingar så fick publiken uppleva några hemska sekunder. När framspårshästarna kommit upp bakom bilen så hade Björn Goop stora problem med sin häst Felix del Nord.

Befarade hemsk olycka

Anledningen: Tömmen hade lossnat.

Björns häst sprang med full fart mot de övriga hästarna och det såg länge ut som att en olycka var på väg att ske. Men på något sätt så lyckades rutinerade Björn Goop få sin häst av banan.

– Min thögeröm lossnade när vi skulle köra upp till start. Det var inget som jag kunde se före. Min häst gick med full fart mot fältet och jag hade kunnat hoppa av, men satt kvar för att jag befarade en hemsk olycka. Hade jag hoppat av hade det kunnat sluta med en katastrof. Det slutade bra och det är tur man kör med så rutinerade kuskar som hjälpte till, säger Björn Goop.

Blev du rädd?

– Nej, det har tyvärr hänt liknande grejer förrut och jag agerade impulsivt, säger Björn Goop.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!