Stark insats av Riva del Sole

Foto: Tom Horpestad.
TRAV

Tom Horpestads Riva del Sole visade gryende vinterform på Vincennes på juldagen.

Andraplatsen i Prix Constant Hervieu på 1.14,4/2 875 meter var värd 20 000 euro.

Fredrik Linders Talang Sund slutade fyra.

Tom Horpestad drabbades av ett tungt bakslag i höstas då hans Derbyvinnare Gazza Degato skadade sig så illa under ett träningspass att han tvingades avlivas.

Kanske kan stallets andra stora stjärna Riva del Sole ge plåster på såren. Stoet slog igenom med dunder och brak på Vincennes i vintras då hon tog tre segrar och tjänade över en miljon kronor. Andraplatsen på juldagen gav en vink om att det kan bli ännu en lukrativ Parisvinter för det tuffa stoet.

Fint framdragen

Startande från 25 meters tillägg hamnade Horpestad långt bak och gick efter halva loppet med som fyra i tredjespår. Ekipaget blev fint framdraget och kom ner som tvåa bakom undflyende Orlando Sport och Sebastian Baude runt slutsvängen. Över upploppet närmade sig Riva del Sole och även om det inte räckte för att komma förbi så var det en mycket positiv prestation med gott om luft ner till övriga.

Bland dessa spurtade Talang Sund duktigt för Nicolas Roussel efter en resa mestadels på innerspår. Talang Sund stod på start och noterade tiden 1.15,3/2 850 meter, fjärdepriset belönades med 4 800 euro.