”Intrycket på min skrällspik slår allt”

Micke Nybrink synar V75-omgången på Örebro: ”Jag har facit” • Systemförslaget

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL75
Whisky Akema är lördagens skrällspik från Micke Nybrink.

Om ni har frågetecken kring spetsstriden i guld – jag har facit.

Ni behöver bara se ett lopp så klarnar allt.

Fast intrycket senast på min sexprocentiga spik slår allt.

Sprid inte ut honom nu.

Örebrotravet är på något sätt spetsälskarnas Mekka. Har du en startkanon som vinner sina lopp från ledningen är det hit du ska vända hjässan.

Det gör inte jättemycket om hästen är aningen blöt den sista biten. Upploppet är ovanligt kort, 175 meter (snittet är kanske 200) och det är också något skumt med kurvorna och utgången av sista sväng som gör att ledaren bara ska runt knuten så är den i mål. Det är nästan som på Åmåls 800-metersbana.

Med det sagt, några lopp vinns ändå bakifrån den här lördagen.

Särskilt omgångens höjdpunkt, avslutningen med Örebro International över 3 140 meter.

För ni såg väl Call Me Keeper ­senast? Jesus F Christ. Mer om honom strax.

Så satans stark

V75-1: Anna Mix ska egent­ligen inte springa i Örebro. Bull­dozers gynnas inte av banprofilen men hon är så satans stark att det kan gå ändå. Intrycket senast var häftigt, i grinig stil åt hon upp allt i ett montélopp efter att fått göra jobbet snett utanpå ledaren.

Fast positioner har aldrig varit någon grej för henne. Dödens – ­nice. Så tänker hon.

Ändå går tipset till In Toto Sund. Hon tar ledningen och eftersom hela Daniel Redéns stall tänt till efter att de plöjt upp sandbanan (nu är den tung igen) räknar vi kallt med att hon är bättre än senast.

V75-2: Baron Gift försöker försvara ledningen, iklädd jänkarvagn men inga skor. Om planen lyckas kan de klappa sig där bak, motståndarna. Men det är osäkert, Ready for More är explosiv första 50 och sen kanske han släpper till Michelangelo Ås. Då vinner nog Redén-hästen, formen är grym. Hård körning gynnar killar som Springover och Mellby Drake.

V75-3: In i lopparkivet och titta på Solvalla 24 september 2016, spår fyra Charrua Forlan, spår fem Shadow Wood­land – pang, Shadow frontar. Där har ni svaret på spets­gåtan i guldloppet.

För att skingra de ­sista tvivlen; Kolgjini låter INTE sugen på att svara med Target ­Kronos och då är väl Shadow i mål?

V75-4: Lägsta klassen men bra ­hästar och ingen enkel rebus. Måste ha med Livi Joy som ser super­fin ut. Han värmde som en dröm senast och hade ­slutat i tätstriden utan en försmädlig galopp 50 meter före mål i det lopp som vanns av kanonen Who’s Who.

Otroligt intressant

V75-5: National Prince är en sån där som absolut ska åka till Örebro när det är V75. Han tar ledningen och har vunnit tre V75-lopp från den positionen. Många spikar honom, det kunde sett ­sämre ut. Men jag svänger av från den trafikstockningen till ut­betalningsluckan och tar en folktom grusväg.

Såg ni Whisky Akema i års­debuten? Jag vet inte exakt hur han ska vinna men som sex­procentare är han otroligt intressant för oss som spelar på chans med mindre summor.

V75-6: It’s Showtime Zaz hade haft toppchans från alla spår utom innerspår. Men från tredje, fjärde inner? Nej, jag tar alla.

V75-7: Call Me Keepers vinst i Finland senast måste vara årets mest okörda storloppsvinnare hittills? Tre varv passar perfekt och jag kan inte tro annat än att det blir mos.

Helgens tips

1. 6 Whisky Akema (Örebro, V75-5)

Strålande i comebacken. Sex procent. Härligt.

2. 7 Livi Joy (Örebro, V75-4)

Kanonform, bra läge, lite spelad. Måste med.

3. 14 Call Me Keeper (Örebro, V75-7)

Gjorde slarvsylta av allt i Finland. Samma nu.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 1, 9, 8, 3 (7-3)

V75-2: 1, 3, 9, 10 (5-11)

V75-3: 5 Shadow Woodland (3-4)

V75-4: 9, 4, 5, 10, 7, 6, 8 (3-2)

V75-5: 6 Whisky Akema (4-7)

V75-6: Alla tolv hästarna (1-7)

V75-7: 14 Call Me Keeper (5-11)

1 344 rader/672 kronor

avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Örebro