Wangle: ”Ruskig prestation gav miljoner”

TRAV

Yes, SIR!

Westholm fixade segerjubel för många spelare – när han vann med storskrällen.

Vart kom den insatsen i från?

Det var relativt många som hade chansen till full pott inför avslutningen.

Men det var många som klev av segertåget efter sista loppet.

Anledningen: en femstjärnig prestation av Sir Henry P.Hill.

Hästen avancerade tidigt till dödspositionen, krossade storfavoriten och vann tillslut enkelt.

Går det ens diskutera att det inte var omgångens prestation?

Här är Sportbladets plusbetyg från omgången

Sir Henry P.Hill: Är en riktigt kapabel häst som varit betrodd på V75-spelet på slutet. Men prestationerna har sviktat och därför var hästen rejält bortglömd på V86, dessutom hade hästen ett krångligt läge med spår 11. Men Jörgen Westholm körde resolut till dödens och litade fullt ut på sin häst., Det var nog inte många som trodde att 3-procentaren skulle krossa favoriten och gå undan till överlägsen seger? Läckert.

Titan Brodde: Gjorde återigen ett topplopp och infriade spelarnas förväntan. Men han fick verkligen bekänna färg – för loppet kördes i högt tempo och Örjan Kihlström fick aldrig vara i fred. Hästen öppnade första varvet i 12-fart och fick sedan hård press under slutvarvet. Trots att hästen såg riktigt trött ut genom slutsvängen så krigade sig Titan Brodde till ny seger.

Velasquez Gar: Jisses, vad var det där för svepning? Trots galopp i början kunde den här läckra modellen bara åka runt sina motståndare. Att hästen var bra visste vi, men att han skulle vända ut och in på motståndet totalt var i alla fall för mig rätt så oväntat. Den här kommer vi få höra mycket om framöver.

Bottnas Explosive: Kördes resolut till ledningen och sedan var det Ove A Lindqvist och Björn Röcklinger som visade vart skåpet skulle stå. Det märks att hästen hade fått hårdhet av sina lopp på Solvalla och i norr visade hästen att han bara var bäst. Fin travare, pass upp.

Knifetown Winner: Undra om hästen förstod att det var lopp, för Niklas Westerhom fick köra hur han ville och joggade hem segern. Men hästen såg riktigt läcker ut och det var en härlig comeback. Som med så många andra hästar har Westerholm gjorde Knifetown Winner till en ny häst.

Coys Rain: Dyrgripen var återigen en av favoriterna och det blev surr om hästen igen. Men det här är en riktigt trött häst för dagen som bara inte vill vinna lopp och kämpa i slutstriderna. Fick visserligen ett tufft lopp, men kroknade helt tillslut. Nja, det är nog dags att börja visa något av värde snart.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla