Profilerna: ”Brioni vinner”

Foto: Even Elvenes, Peter Henriksson, Kent Forsberg, Lennart Forsgren pch Patric Skoglund tippar.
TRAV

12 stjärnor gör upp om sista platsen i Olympiatravet på lördag.

Trav365 har tagit hjälp av några av landets travprofiler för att ta reda på vem som vinner.

– Jag tror det står mellan Brioni och Iceland men jag säger Brioni på läget, säger Lennart Forsgren.

På lördag anordnar nationalarenan Solvalla V75-tävlingar. Det är miljoner i potten att spela om och väldigt fin sport. Dagens höjdpunkt är V75-3, sista chansen. Där gör 12 av landets stjärnor upp om segern och en direktplats till Olympiatravet som avgörs på Åby nästa helg. Trav365 har tagit hjälp av några av landets travprofiler i jakt på vinnaren av loppet.

✓ Patric Skoglund, tv-profil och travreferent

– Det blev ett riktigt bra lopp och det ska bli otroligt roligt att se. Om det blir lite tempo tror jag Beanie M.M. har bra chans att blåsa ner dem. Har lopp i kroppen och han blir tokintressant på strecken.

✓ Kent Forsberg, hästägare och hockeylegendar

– Egentligen borde Iceland vinna men han har inte varit riktigt på tårna. Jag har slötittat lite på loppet och jag drar till med att Yield Boko vinner. Han har spår innanför Iceland och då det inte varit den gamla Iceland har han chans. Iceland vinner om han är i normal författning men han kommer säkert framåt sommaren.

✓ Lennart Forsgren, föredetta travkusk och numera expert i tv

– Jag tror det står mellan Brioni och Iceland men jag säger Brioni på läget. Han håller ut Iceland från början och jag tror taktiken är ganska given för Lövgren att köra i ledningen. Jag tycker det är ett jävligt fint lopp, ingenting är givet. Det är fantastiskt fina hästar men Iceland och Brioni är förstavalen.

✓ Even Elvenes, norsk tipsexpert

– Jag tror att Brioni vinner. Han slinker med i ryggar och kan spara speeden. Sitter han bra till när upploppet kommer, då har han en visslande avslutning. Om jag spelar så tror jag att jag spikar Brioni.

✓ Peter Henriksson, hästägare och programledare för V75 Live

– Jag måste nog gå på Brioni. Jag tror att Lövgren har honom i suverän författning. Han får det bästa loppet.