Efter succéveckan – så fixar han miljoner

Foto: Westholm firar ...efter en av trippelsegrarna den gångna veckan. På lördag jagar stallet Rommetravets första V75-seger.
TRAV

Nio segrar på tre dagar.

Efter några tunga månader – nu är Jörgen Westholm en av Sveriges hetaste tränare.

På lördag jagar formstallet Rommes första V75-seger för året.

– Om man vill vinna 50 miljoner ska man ha med Tight Agressive, säger han.

Den här veckan kommer Rommetränaren Jörgen Westholm nog sent att glömma.

Anledningen: Tre trippelsegrar – tre dagar i rad.

Det började i söndags då tränaren vann tre lopp på Bollnäs, efter det rullade det bara på. Efter tripplar på Rättvik under måndagen och Eskilstuna på tisdagen var det ett faktum. Stall Westholm tog nio segrar på bara tre dagar och är ett av Sveriges formstarkaste stall.

– Det var tre fräcka dagar, säger Westholm.

”Formnedsättande sjukdom”

Men det här året har annars inte varit någon dans på rosor för stall Jörgen Westholm. Sommarmånaderna blev inte som Rommetränaren och hela teamet hade hoppats på. Resultaten uteblev och hästarna underpresterade.

– Under sommaren fick vi in någon formnedsättande sjukdom i stallet. Det tog ett antal månader innan det försvann. Så är det i den här sporten, får man in något skit i stallet så går det trögt. Sen när det släpper så släpper det på alla kanter samtidigt. Då får man försöka att skörda så mycket som möjligt.

Tvivlade du någon på dig själv under de här månaderna?

– Nej, det gjorde jag inte, men det är frustrerande. Det är väl som med alla som jobbar med det här, man lägger ju ner lika många arbetstimmar, om inte flera, när det går dåligt. Det är ju ingenting som man mår bra utav, att jobba utan att få med sig några framgångar. Det är frustrerande för alla som jobbar i stallet, men då är det desto roligare när det går bättre.

Ja, är det extra skönt för dig och för alla i stallet nu?

– Absolut. Och framförallt för hästägarna som satsar så hårt, för man vill ju leverera bra resultat, då är det kul om man vinner lite lopp.

Har du tagit trippelsegrar, tre dagar i rad förut?

– Nej, det kan inte vara så många som har haft det med egentränat. Tre tripplar på tre dagar med egentränat är inte så jäkla lätt att få till. Nu var det inte några större lopp vi vann, men framförallt var det kul att hästarna börjar fungera. Vi får ta de större loppen sen.

”Känna på pulsen”

Med stallet i toppform ser Jörgen Westholm fram emot hösten med optimism.

– Det ska bli kul med hösten, våra hästar verkar fina hemma och det är flera hästar i Frankrike som ser ut att kunna göra fina resultat, så det är kul.  Det är kul för ägarna att få åka ner och känna pulsen. Att ha en häst som startar under vintermeetinget på Vincennes är, enligt mig, det största man kan få uppleva som hästägare.

Passning till Rommetravet

Redan på lördag kan Jörgen Westholm få fira nya segrar. Då startar han två hästar när hemmabanan Romme arrangerar V75-tävlingar. Om det blir seger för någon av Westholms hästar är det Rommes första V75-seger för året. Tio månader in på året...

– Det är absolut inte bra och jag är inte nöjd med mina resultat. Romme vann fem V75-lopp ifjol, då vann jag alla fem, så jag drog mitt lass då, säger Jörgen Westholm och skickar en passing till Rommetravet:

– Det vore bra om hela Rommetravet satte lite högre och tydliga sportsliga mål för alla aktiva, då kanske vi kunde få fart på flera.

Vad säger du om dina två hästar på lördag då?

– De är inte så heta. 6 Tight Agressive (V75-1) möter lite för bra hästar och 9 Life Is Life (V75-2) fattas det några lopp i kroppen för. Är de trea-fyra är jag nöjd.

Tight Agressive gillar ju att vinna till glada odds.

– Det kan man ju i och för sig säga, men det har varit i lite enklare gäng. Han gick ju bra senast och för den som letar skräll så kan han vara lämplig.

Ska man vinna 50 miljoner så måste man leta efter såna hästar.

– Då ska man ta med han, klargör Westholm.