”Målsättningen är att slå de siffrorna”

Av: Madeleine Brohlin, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Per Lennartsson är en av travtränarna som skänker sitt arvode till förmån för Barndiabetesfonden. ”Jag kommer uppmärksamma alla som bidrar i vinnarcirkeln”, säger Patric Skoglund.
Foto: Kanal 75
Per Lennartsson är en av travtränarna som skänker sitt arvode till förmån för Barndiabetesfonden. ”Jag kommer uppmärksamma alla som bidrar i vinnarcirkeln”, säger Patric Skoglund.

Flera kuskar och tränare har hakat på och skänker sina arvoden till Barndiabetesfonden vid söndagens tävlingar på Solvalla.

Ännu finns chansen för dem som vill vara med och bidra.

– I fjol fick vi ihop 70 000 kronor. Målsättningen får bli att slå de siffrorna, säger TV4-profilen Patric Skoglund som är engagerad i frågan.

Nu på söndag den 8 december har Barndiabetesfonden två lopp på Solvalla; Barndiabetesfondens lopp samt Bullerbyns lopp. Barndiabetesfondens lokalförening i Stockholm kommer att vara på plats på travbanan under hela dagen för att informera och samla in pengar.

TV4-profilen Patric Skoglund är engagerad i frågan då hans äldsta dotter har diabetes typ 1.

Även hästägare vill vara med

Skoglund kommer jobba i vinnarcirkeln den dagen och skänker hela sitt arvode till fonden. Flera kuskar och tränare hänger på och skänker även de sina arvoden.

– Vi har gått ut och kollat om tränare och kuskar skänker sina arvoden i de två loppen som Barndiabetesfonden har. Nu har många hakat på; Johan Untersteiner, Reijo Liljendahl, Per Lennartsson och Timo Nurmos. Matteus Lillieborg som arbetar för ATG Live skänker hela sitt arvode för den dagen. Det finns även hästägare som skänker en del av sina insprungna pengar den dagen. Jag kommer uppmärksamma alla som bidrar i vinnarcirkeln, säger han.

Hur mycket hoppas ni på att få ihop?

– I fjol fick vi ihop 70 000 kronor. Målsättningen får bli att slå de siffrorna. Men då vill det till att så många som möjligt hjälper till i den här viktiga frågan.

– Det betyder oerhört mycket för forskningen om folk vill vara med och bidra på sitt eget sätt, så som de kan bidra. Alla har inte samma förutsättningar men man kanske kan hjälpa till på sitt eget vis. Även de som kör under andra lopp den dagen får vara med och bidra, säger Skoglund.

Publicerad: