Tränaren: Jag håller med Micke Nybrink

Foto: Timo Nurmos.
TRAV

Micke Nybrinks kritik mot landets travtränare har väckt känslor.

Solvallaproffset Timo Nurmos håller med Sportbladets krönikör.

– Det är ganska självklart att vi måste hänga med och modernisera oss, säger Nurmos på sin hemsida.

Micke Nybrink skrev i tisdags om det utbredda gnället bland landets travtränare. Nybrink menar att tränarna är för negativa och att den nya miljonsatsningen på belysning på travbanorna är bra.

”Varför ska de aktiva eller hästägarna ha allt? Sänk era avgifter i stället, era priser skenar snabbare än konsumentindex, trimma organisationen, pruta på fodret, sälj mersan, köp ett SL-kort”, skrev Nybrink.

Nybrinks attack har fått Olle Goop att reagera. Han håller inte med Nybrink om att ny belysning behövs.

– Det var inte genomtänkt av honom, det finns ingen sanning i det han säger. Han borde kunna tänka lite längre innan han säger sådana ord. Det var inte speciellt genomtänkt, säger Olle Goop.

”Jättesvårt att hänga med”

Solvallaproffset Timo Nurmos är inte beredd att hålla med sin kollega Olle Goop. Han tycker Nybrink har rätt i det han säger.

– Jag har läst och hört att det har varit en del gnäll bland mina kollegor mot ATG på slutet. En del är tydligen upprörda över att man vill satsa pengar för att rusta upp travbanornas belysning. Det har nämnts siffror som 96 miljoner kronor och ännu mera. Då vill jag bara säga att det är helt rätt! Belysningen på många banor i dag är väldigt dålig. När det är mörkt och blött ute är det jättesvårt för ett otränat öga att hänga med var hästarna ligger i fältet. Ibland ser man varken färgen på kuskarnas dresser eller vojlockarna. Det är ganska självklart att vi måste hänga med och modernisera oss. Vi måste försöka vara i samma klass som övriga idrottsevenemang som sänds i tv. Travet i tv måste göras ännu häftigare och ännu bättre. Det måste hålla samma standard som belysningen i Globen, Idol och så vidare, skriver Nurmos på sin hemsida.

Han fortsätter:

– Anledningen till det är mycket enkel. Travet i tv och i datorn är framtiden om nu någon inte har förstått det. Det kommer att bli ännu viktigare framöver att göra bättre och bättre tv-sändningar. Då är belysningen en viktig del och jag tycker det är helt rätt att satsa pengar på det. De som fortfarande hoppas och tror att publiken ska komma tillbaka på banorna måste sluta tro på det. Det kommer inte att bli så framöver.