Pappa Kolgjini: Han gjorde det jävligt bra

Foto: ALN
Adrian Kolgjini vid gårdagens lopp.

avPatrik Fernlund, Minimedia

TRAV

Trots avstängning och böter i första starten som kusk.

Lutfi Kolgjini är mycket nöjd med sin son Adrians debut i sulkyn.

– Han gjorde det jävligt bra, det här är lovande, säger Kolgjini.

Under tisdagskvällen gjorde Lutfi Kolgjinis 17-årige son, Adrian, debut i sulkyn. Adrian körde det fyraåriga stoet Navratilova som hans pappa tränar.

Adrian hade spår tre i voltstart och fick bästa tänkbara start. Adrian prickade starten klockrent och satt i ledningen direkt. Efter 500 meter kom Anders Svanstedt i full fart med loppets favorit Ågårds Lars och Adrian Kolgjini valde att släppa ledningen.

In på upploppet satt Kolgjini fast i rygg på ledaren men mitt på upploppet fick han luckan och försökte utmana Anders Svanstedts häst. Svanstedt ryckte då undan och vann säkert före Navratilova och Adrian Kolgjini.

En mersmakande andraplats för Lutfi Kolgjinis son i debutloppet, men lika roligt var det inte att Adrian fick tre veckors avstängning för snäv körning som grovt stört medtävlare. Dessutom fick 17-åringen 300 kronor i böter för sen ankomst till defilering.

”Skötte det jävligt bra”

Men trots avstängningen och böterna är Lutfi Kolgjini nöjd med sonens debutlopp.

– Han skötte det jävligt bra. Han gjorde allt rätt och undvek ett överfall av Svanstedt med ett varv kvar. Han hade full koll och det var rätt att släppa till favoriten och han höll sig kall, säger Lutfi Kolgjini och fortsätter:

– När jag får överta ledningen av en annan kusk brukar jag ge den chansen till slut men det gjorde inte Anders Svanstedt. Han försökte hålla in Adrian i ryggen och då blev Adrian lite ivrig och det blev snävt. Men ungdomlig iver får man ta och de lär sig vart gränsen går.

Vad sa du till Adrian efter loppet?

– Jag berömde honom. Han gjorde en mycket väl godkänd insats med tanke på att det var hans debut, det är inte alla som gör sådana bra debuter. Han är lugn som fan killen och han är van vid press. Han har stått i mål i hockey i rätt så höga divisioner och han har ridit på landslagsnivå.

Vad tycker du om straffet han fick?

– Att han ska ha ett straff är det ingen tvekan om, men ungdomarna straffas alldeles för hårt. Gör lärlingarna något dumt så får de vänta länge på nästa lopp, det tycker jag är fel.

Får chansen igen

Adrian Kolgjinis avstängning träder i kraft den fjärde maj. Innan det ska han köra två lopp på Jägersro på tisdag.

– Jag har satt upp honom på två hästar. Han ska köra Flibustier och Rabane d'Atout, säger Lutfi Kolgjini till Trav365.