Trav

Almenäs: Skulle vara jättetråkigt

Av: 

Minimedia

Erik Pettersson

TRAV

Jessica Almenäs kan tvingas bort från TV4:s travsändningar.

Anledningen: Kanal 75 som gör trav-tv kan avsluta samarbetet med produktionsbolaget OTW där Almenäs är anställd.

– Det skulle vara jättetrist, säger Almenäs till Trav365.

För en vecka sedan blev det klart: Kanal 75 som producerar travprogrammen i TV4 förlänger kontraktet med kanalen i tre år. De satsar även på mer livetrav. Hela 300 timmar mer till nästa år.

Just nu använder sig Kanal75 av OTW för att göra TV4:s travsändningar. Där Jessica Almenäs och Johan Edlund är anställda. Men nu ska Kanal 75 utvärdera samarbetet och det finns en risk att de testar ett nytt produktionsbolag eller producerar programmen själv.

– Vi har ett OTW-kontrakt som går ut den sista december och vem som ska producera alla de programmen som vi har skaffat oss har vi inte bestämt. Vi funderar på det. Det är inte så att vi funderar på att göra oss av med OTW, vi är nöjda med OTW. Vi tycker att de är duktiga och vi har jobbat med dem länge. Men om vi ska fortsätta att använda dem, om vi ska göra programmen själva eller om vi ska be om någon annan hjälp från ett annat bolag sitter vi just nu och diskuterar, sa Niclas Andersson, vd på Kanal 75 i en tidigare intervju.

”Hoppas”

Om de väljer ett annat bolag så kan Jesscia Almenäs tvingas bort från travet.

– Det är ju långt ifrån avgjort och jag hoppas ju så klart att vi (OTW) fortfarande kommer att producera travet nästa år. Men det ska ju bli en upphandling om det där så man vet ju aldrig hur det går, men det är klart att jag hoppas på att vi får fortsatt förtroende, säger Jessica Almenäs.

Är du orolig för det här?

– Orolig är man väl alltid, för man vet ju inte när det är en upphandling och det är flera olika parter som konkurrerar så ska man absolut inte ta något för givet. Men jag tycker ju självklart att OTW gör ett bra jobb. Jag har jobbat med trav i nio år nu och jag har tyckt att det är väldigt roligt att jobba med OTW som hela tiden försöker utveckla travprogrammen. Så jag hoppas ju så klart att vi får förnyat förtroende. Så jag tänker väl inte börjar oroa mig för det innan det blir realitet att vi inte får göra dem.

Om de väljer ett annat bolag, vad händer med dig då?

– Jag är ju anställd av OTW och jag har någon klausul i mitt kontrakt som säger att jag inte kan jobba med något annat bolag som ska göra de programmen som vi gör.

– Så det skulle nog betyda att det var slut med trav för min del, säger Almenäs.

Hur skulle det kännas?

– Det är klart att det skulle vara jättetråkigt. Jag har ju jobbat med travet från början på 2002 och jag har fått ett väldigt stort travintresse genom åren och tycker det är väldigt roligt att jobba med de programmen som vi gör. Så det är klart att det skulle vara jättetrist.

Är travet det som du tycker är roligast att leda?

– Jag tror väl att det som är roligast för mig är att ha en mix av lite olika grejer. Jag tror jag skulle ha svårt att jobba med travet varje dag, på olika banor, som vissa av mina kollegor gör. Det skulle nog inte passa mig.

– Jag tycker det är roligt att blanda och göra lite olika saker. Det gör att jag blir lite mer motiverad och inspirerad till att göra travsändningarna. Och man får lite input från andra håll, det tror jag är viktigt.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!