Trav

Se ’barnvakten’ jobba in segern

Av: 

Felix Björklund

TRAV

Sköna klippet – när vännen tar hem storloppet: ”Det såg helt kört ut”

Från förtvivlan till extas – att trav engagerar går inte att ta miste på.

Kolla in klippet som gör succé på Twitter där Fredrik Perssons ”barnvakt” hjälper kusken att jobba in segern i Stochampionatet – värd 2,4 miljoner kronor.

– Det såg helt kört ut, men så ser man ”Freddes” vita dress komma och då är man i extas, säger Fredrik Edström till Trav365.

Fredrik Edström, i ett lite mer sansat format.

Söndagens Stochampionat bjöd på dramatik utöver det vanliga. Inför loppet var Cash Crowe favorit, men även Darling Mearas och Ultra Bright var tippade att strida om vinsten.

Men ingen hade nog kunnat förutspå hur fältet såg ut på sista rakan.

Storfavoriten hade galopperat bort sig och de båda andra satt hjälplöst fast.

”Trodde det var kört”

Dramatiken slog även igenom ute i stugorna och hemma hos familjen Edström var man rejält uppe i varv. De är nära vänner med Fredrik Persson och för dagen satt de barnvakt åt travtränarens barn. Och det stora engagemanget fångades på film och lades ut på StallFredrik Perssons twitter med orden:

”Asså jag dör!!! Roligaste videon jag sett från en av våra största supportrar!”.

– Man hinner inte analysera allt när man är inne i loppet. Men när ”Fredde” sitter fast där i fjärde inner då tänkte jag att det var helt kört. Detta trots att han hade en häst som jag visste hade kapacitet att vara i topp, säger Fredrik Edström, 43 år, som till vardags jobbar inom Marinen.

”Får skrika på”

Och vad tänker du när det närmar sig upploppet?

– När jag ser att Untersteiners häst tröttnar (8 Unrestricted) och så ser man ”Freddes” komma. Men det är ett lång upplopp, så man får skrika på.

Spelade du på Ultra Bright?

– Nej, men det är framgång nog att hon vann. Jag är ganska involverad i travet och är delägare i en häst. Jag är dock riktig engagerad och unnar verkligen ”Fredde” framgången för han jobbar väldigt hårt. De är ute i ur och skur året runt. Att få vinna ett vanligt 30 000 kronors lopp så här hade varit roligt, men att göra det i ett så stort lopp är helt otroligt.

Segern i Stochampionet för Fredrik Persson med Ultra Bright var värd 2,4 miljoner kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Persson i stor intervju: ”Fan, ta mig till mållinjen nu”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav