Trav

Hultman invald – i Hall Of Fame

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

Stefan Hultman, 53, tar plats bland legendarerna i travets Hall Of Fame.

Under söndagen meddelades nyheten.

– Jag fick en tår i ögat när dom ringde, det känns som pricken över i:et i min karriär, säger en stolt Stefan Hultman till Trav365.

Så sent som förra veckan blev stjärntränaren Åke Svanstedt, 58, invald i Hall Of Fame.

Nu är det Stefan Hultmans tur att göra sällskap bland legendarer som Sören Nordin, Stig H Johansson, Björn Goop med flera, det skriver Svensk Travsport i ett pressmeddelande.

– Jag är oerhört stolt över det. Jag har varit och tittat på vilka som är invalda, vilk storheter det är med i det gänget, och nu är jag en av dom, det gör en nästan generad, säger Stefan Hultman och fortsätter berätta om det känslomässiga beskedet:

– Jag fick en tår i ögat när dom ringde, det känns som pricken över i:et i min karriär. Det är

Hultman, som har kämpat sig tillbaka till ett normalt liv efter en hjärtattack och en efterföljande kamp mot nerv- och muskelsjukdomen myastenia gravis, var som aktiv en av de allra största. Det visar inte minst hans digra meriter på travbanan.

Tjänat 80 miljoner kronor

Hultman vann, under perioden som aktiv, nästan allt man kan vinna inom travvärlden. Allt kröntes när hans ögonsten Maharajah vann världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique 2014.

Stefans travresa började som 15-åring på Solvalla.

Som 25-åring plockade han ut sin profflicens och resten är i stort sett, bortsett från några riktigt tuffa år, en ren framgångssaga.

Framförallt samarbetet med Menhammar, Travkompaniet och Margareta Wallenius-Kleberg. Fram till den hemska sjukdomen myastenia gravis (MG) slog till med full kraft hösten 2015 hade Stefan tränat cirka 80 hästar för Travkompaniet, som sammanlagt tjänat runt 80 miljoner kronor.

Motivering:

”Stefan Hultman är en kämpe och vinnartyp, som vägrar att ge sig. Han har vunnit det måste som går som travtränare, men även visat att han kan resa sig ur de mest jobbiga situationer. Stefan är också en stor ambassadör för svensk travsport genom sitt sätt att vara och kärleken till djuren”

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!