Kostade 1,9 milj – glänste på nytt

TRAV

Kolgjini om Rajesh Face: ”Mycket energi” Framtidsplanen

1 av 2 | Foto: Adrian Kolgjini och Rajesh Face.

Han kostade 1,9 miljoner kronor som ettåring – och avbetalningen har bara börjat.

Rajesh Face vann väldigt lätt på V86 under onsdagskvällen.

– Det här är något extra, sa kusken Adrian Kolgjini efter loppet.

Det var på hästauktion som ettåring som travhästen Rajesh Face ropades in för hela 1,9 miljoner kronor – i sammanhanget väldigt mycket pengar.

Men, den nu mera fyraårige Raja Mirchi-sonen har bara börjat sin ”avbetalning” – vad det verkar.

Under onsdagskvällen vann han väldigt lätt på V86, där han spelades till stor favorit, och tjänade 60 000 kronor, och nu har han hittills i karriären sprungit in 371 000 kronor.

Framtidsplanerna: Frankrike.

”Jädrar vad läcker”

Segern på Åbytravet under onsdagskvällen var Rajesh Face tredje raka seger, och när kusken Adrian Kolgjini tidigt kunna placera pappa Lutfi Kolgjini-tränade killen i ledningen var segern aldrig hotad.

– Jädrar vad han ser läcker ut alltså, sa programledaren i TV12, Per Skoglund, om Rajesh Face och fick medhåll av experten Anders Malmrot:

– En jättebra prestation, att vara så pigg över tre varv och bara åka ifrån dem, all heder.

Ja, Rajesh Face var lite väl pigg framme i ledningen över den dryga distansen 3 140 meter, segern var dock aldrig i fara.

”Kommer glänsa i Frankrike”

– Han var på hugget i dag hästen, jag var inte helt tillfreds med hans beteende faktiskt, han tog inte riktigt styrning. Det är en bortskämd häst som springer på ren glädje, han har mycket energi, ren damp, sa segerkusken Adrian Kolgjini efter loppet och fortsatte:

– Men han har det längsta steget du kan tänka dig, när han tar ett kliv tar de andra fyra-fem.

Och det råder inga tvivel om att de håller Rajesh Face högt, framtidsplanerna stavas Frankrike.

– Svenskt Travderby senare i år är lång distans, det är också Prix d'Amérique. Auktionspriset på honom var högt, men nu ser det ut som det var lite för billigt. Hans riktiga talang och kapacitet kommer glänsa i Frankrike så småningom, vi ska hålla honom frisk och fräsch, då har han en bra karriär framför sig. Det här är en ruggig flygare, något extra, sa Adrian Kolgjini.