Kihlström: ”Klart att det är speciellt”

Foto: Toppkusken Örjan Kihlström ska i veckan köra både Nuncio och Delicious
TRAV

Stjärnkusken Örjan Kihlström, 54, är van att köra topphästar.

Den här veckan är dock lite speciell – även för honom.

Anledningen: han ska köra både Nuncio och Delicious.

– Det hade ju varit fantastiskt att bara få köra en av de, nu ska man köra bägge inom loppet av ett par dagar, säger Örjan Kihlström till Trav365.

Vintermeetinget i Frankrike är avslutat och våren knackar på dörren i Sverige – just ni är vi inne i en period dit många längtat, både travfans och aktiva.

Travveckan som kommer är en riktig ”supervecka” med jackpott på V86 på onsdag och på V75 på lördag, samt sportsliga godbitar som både Nuncio och Delicious, för att nämna några.

En som kommer stå i händelsernas centrum den här veckan är stjärnkusken Örjan Kihlström, 54.

”Ska bli kul känna på henne igen”

Örjan Kihlström ska köra både Stefan ”Tarzan” Melanders superhäst Nuncio på V86 från Solvalla på onsdag, och Daniel Redéns stjärnsto Delicious på fredag från Romme.

– De tillhör ju världseliten bägge två och det hade varit fantastiskt att bara få köra en av de, nu ska man köra bägge två på samma vecka, klart det är lite speciellt, säger Örjan Kihlström till Trav365.

Nuncio, som vann allt i fjol och som hittills i karriären sprungit in 27,7 miljoner kronor, gjorde comeback på Axevalla i mitten på februari och vann då lätt tillsammans med Örjan Kihlström.

– Han kändes fin i comebacken och det är bara att hoppas att det känns lika bra igen. Nu blev det ett billigt lopp på Axevalla men hästen kändes så bra som han kunde kännas, och han gjorde det så bra han kunde göra det.

Daniel Redéns Delicious, som tjänat 6,1 miljoner kronor hittills, har inte startat sedan september i fjol.

– Hon har ju varit ifrån ett tag, men det är positiva rapporter från Daniel Redén och det ska bli kul att få känna på henne igen.

Är den här årstiden som nu kommer lite speciellt, även för er kuskar?

– Ja visst är det så, absolut. Det är en otroligt spännande årstid som kommer nu, många av de bättre hästarna kommer ut efter vinterträning och det kommer också nya kullar med unghästar och det är en väldigt spännande tid nu, säger Örjan Kihlström.

Nuncio startar i V86-6 från spår ett klockan 21.25 på onsdag. Delicious U.S. startar i V64-3 klockan 20.09 från spår 4.