OS-hjältarna klara – för travfesterna

TRAV

”Riktigt roligt att vi lyckats få ihop det här härliga gänget”

1 av 2 | Foto: Magnus ”Sigge” Svensson, Mats Näslund, Charles ”Challe” Berglund och Peter ”Foppa” Forsberg besöker Olympiatravet.

29 april körs finalen av Olympiatravet 2017.

På vägen fram till finalen får travbanorna finfrämmande – av bland annat Peter ”Foppa” Forsberg.

– Det är riktigt roligt att vi lyckats få ihop det här härliga gänget, säger Pontus Gille på ATG.

På lördag det dags för den första kvaltävlingen till Olympiatravet, som körs lördagen 29 april på Åby-travet.

Då väntar en het duell mellan bland andra regerande Elitloppsvinnaren Nuncio och On Track Piraten –  som jagar tionde raka segern.

Fram till finalen kryddas dessutom respektive kvalomgång med finbesök. Det handlar om Tre Kronors OS-hjältar från Lillehammer 1994. På plats besöker fyrlingen Magnus ”Sigge” Svensson, Charles ”Challe” Berglund, Mats Näslund och Peter ”Foppa” Forsberg de olika travfesterna.

”Brinnande travintresse”

– Det är riktigt roligt att vi lyckats få ihop det här härliga gänget med OS-hjältar som alla har ett brinnande travintresse. Under Olympiatravet har de varsin hemmabana där de är på plats för att dela ut priser, testa olika utmaningar och bidra till en fin stämning, säger Pontus Gille, sponsorchef på spelbolaget ATG.

Olympiatravet är ett samarbete mellan ATG och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) och har sedan 1979 genererat över 235 miljoner kronor till svenska olympier och paralympier.

– Olympiatravet är startskottet för årets storloppssäsong och det känns fantastiskt att inleda med ett stormöte mellan Nuncio och On Track Piraten. Två hästar i världsklass där Nuncio förra året lyckades vinna samtliga sina starter och han kommer vara favoritstämplad i alla lopp han ställer upp i. Det ska bli spännande och se ifall någon klarar av att peta ner honom från tronen, säger Pontus Gille.

Gör upp i tipskamp

De fyra OS-hjältarna ska inte bara vara på plats på respektive hemmaplan och dela ut priser, utan kommer också göra upp i vem som är bäst i att tippa på trav. I något som kallas ”Guldkampen” kommer respektive ishockeystjärna vara lagledare för sitt Tillsammans-lag.

Tio procent av omsättningen i ”Guldkampen” kommer gå till SOK och vinnarna får 10 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål.

Charles ”Challe” Berglund blir den förste guldhjälten på plats med start nu på lördag på Solvalla.

Trav365