Varningen: ”Kommer att köra snällt i kväll”

Peter Ingves om V75-omgångens största favorit

Peter Ingves kör V75-omgångens största favorit i kväll – men skickar en varning till alla V75-spelare
Peter Ingves kör V75-omgångens största favorit i kväll – men skickar en varning till alla V75-spelare

V75 på Åby i kväll.

Då skickar Peter Ingves en varning till alla V75-spelare – med omgångens största favorit.

– Jag kommer att köra snällt med Da Pepperboy, säger han till Trav365.

Extra V75 avgörs på Åby i Mölndal utanför Göteborg under torsdagskvällen där en ensam vinnare är garanterad 20 miljoner kronor.

V75-omgångens största favorit kommer från Halmstad och Petri Puro – 2 Da Pepperboy (V75-5).

Muscle Hill-sonen har inlett karriären lovande med fem segrar på de sex inledande starterna men kusken Peter Ingves skickar en varning till alla V75-spelare.

”Det är en unghäst”

– Det är en jättefin häst och allting, men jag vill varna V75-spelarna här, säger Peter Ingves till Trav365 och utvecklar:

– Jag kommer att köra snällt med honom i kväll, han har inte tävlat över lång distans och han måste få prova sig fram. Orkar han tre varv?

Da Pepperboy har hittills i karriären tävlat över medeldistans, det vill säga över två varv. I kväll är det tre varv och distansen 3 140 meter som gäller.

– Petri Puro ville testa honom över den här distansen då han ska ut i Kriterieförsök och som jag sa så är det en fin häst på alla sätt och vis, men distansen i kväll är mycket längre än vad han varit med om tidigare och man måste förstå att det är en unghäst vi pratar om. Som V75-omgångens största favorit vill jag därför varna på förhand om att jag kommer köra snällt, säger Peter Ingves.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!