Sedin: ”Borde vara bra chans”

Publicerad 2016-11-30

Bröderna Sedins framgångar som hästägare har gjort att intresset för travsporten bara blir större och större.

Nu mera är det trav det ”snackas” om – före hockey.

– Det har blivit så på slutet, skrattar Tommy Sedin, Henrik och Daniels pappa, till Trav365.

2013 vann tvillingarna Henrik och Daniel Sedin Elitloppet som hästägare – då Nahar bara var bäst på en blöt och lite tung Solvallabana.

Efter de har de vunnit lopp som Hugo Åbergs Memorial, Norrbottens Stora Pris och Mastersfinalen på Charlottenlund – för att nämna några lopp.

Nyligen köpte de femårige Royal Ice för att ”föryngra” stallet och denne imponerade stort i debuten för ”Sedinarna” när han vann i Karlstad i slutet på november.

På lördag startar deras Nahar i Gulddivisionen på V75 från Jägersro och blir klar favorit – efter sin V75-seger på Bjerke i Norge för två veckor sedan.

Hockeystjärnornas pappa, Tommy Sedin, får sköta skutan i Sverige när hockeysäsongen i Kanada dragit igång för sönerna.

”Fantastisk häst”

– Jag pratar med Henrik och Daniel ungefär varannan dag, och det blir mindre och mindre hockey som vi pratar, och mer och mer trav. Det har helt enkelt blivit så på slutet, säger Tommy Sedin till Trav365.

Vad kan man säga om Nahar, elva år gammal och still going strong?

– Han har gjort det väldigt bra och det är en fantastisk häst, det måste jag säga. Det är fantastiskt roligt att få äga en sådan häst. Han har egentligen aldrig varit dålig för oss, han har haft lite otur ibland och galopperat och suttit fast, men i det stora hela så är det en otrolig häst. Jag måste säga att jag tycker han känns säkrare just nu, än vad han har varit tidigare.

Trodde ni när han vann Elitloppet för tre år sedan, att han fortfarande skulle hålla den nivå som han gör i dag, tre år senare?

– Det är svårt att tro, men han har nästan aldrig varit skadad och tävlat frekvent och presterar varje gång. Trav är ju trav och man kan inte ta ut något på förhand, men han gör alltid sitt bästa och är fantastisk på det viset, och det tycker tränaren Robert Bergh också.

På lördag startar han i Gulddivisionen på Jägersro och blir favorit, vad tror ni om möjligheterna?

– Det är svårt att säga, trav är ju trav som jag redan varit inne på, men visst borde han ha bra segerchans, absolut. Robert Bergh var väldigt glad och nöjd efter Bjerke senast att han vann på det sättet, det var ju inget snack, han var ju bara bäst.

”Bergh tipsade oss”

Nyligen köpte firma Sedin in femårige Royal Ice till ”sitt stall”, denne imponerade vid sin debutseger för tränare Robert Bergh och Sedins.

– Det måste jag säga var en trevlig bekantskap, det var ”Robban” som tipsade oss om hästen och han sa tidigt att han tyckte det var en fantastisk häst och han tipsade oss om att köpa den. Vi litade på honom och det visade sig rätt, säger Tommy Sedin och fortsätter:

– Jag tycker det är lite Nahar över honom, en häst som tar rejäla kliv och som är lite storväxt sådär. Jag tyckte han såg väldigt fin ut vid sin seger i Karlstad och ”Robban” var också väldigt nöjd med honom.

När kan det bli aktuellt för honom att starta igen?

– Det är inte omöjligt att det blir på V75 i Karlstad redan nästa helg, och det skulle vara väldigt kul om han kom med där, säger Tommy Sedin.

Följ ämnen i artikeln