Profilen på sjukhus – missar Elitloppet

TRAV

Berättar om mystiska åkomman: ”De hittar inte vad som är felet”

Foto: Tv-profilen Lennart Forsgren är på sjukhus och kommer inte kunna jobba med Elitloppet i år.

Experten och tv-profilen Lennart Forsgren vårdas på sjukhus.

Nu tvingas han ställa in helgens jobb med Elitloppet.

– Det går åt rätt håll men det tar en jävla tid allting. Det hade kunnat varit bättre med tanke på vilken helg vi har framför oss, säger han.

Travexpressen berättade förra veckan att den populära tv-profilen och experten Lennart Forsgren vårdas på sjukhus då han fått vätskesamlingar i ena benet.

– Det visade sig att det var något inne i ljumsken, någon vätskefyllnad. Då fick jag göra ett ingrepp där de var inne och försökte dra ut en massa skit, berättade han för tidningen.

Nu har det gått några dagar men Forsgren är ännu kvar på sjukhuset.

– Det går åt rätt håll men det tar en jävla tid allting. Det hade kunnat varit bättre med tanke på vilken helg vi har framför oss, menar han.

Vad säger läkarna?

– Läkaren var här i dag och jag trodde att jag skulle få något besked. De har gjort en odling, de misstänkte infektion eller bakterie. Men de hittade inget. Så det blir att börja om från början igen. De skulle slå sina kloka huvuden ihop nu. Vad det är som gör att jag har det här både i höften och ljumsken.

– I höftleden och utanför höften har jag vätskeansamlingar och även i ljumsken och i knäet. Det är samma ben, så det är märkligt vad det kommer ifrån.

Har du mycket ont?

– Smärtan har med medicinens hjälp dämpats. Men det är inte så att jag skulle kunna stå och jobba i tv en hel dag. Jag har ont, men jag får tabletter som lindrar.

”Kikar på liven”

Forsgren var bokad att jobba under Elitloppshelgen med ATG Live men nu tvingas han ställa in.

– Hälsan får gå i första hand. Men att de inte hittar vad som är felet är jobbigt. Det är 12:e dagen jag är här nu.

– Det är årets höjdpunkt att jobba med trav-tv och ATG Live under Elitloppet. Det är så himla roligt. Elitloppet är inte bara loppet utan det är allt runtomkring. Snackat började redan för någon månad sedan tillbaka med alla förväntningar och vilka hästar som ska komma. Elitloppet är hela konceptet och sedan vet vi att det blir makalösa prestationer. Inramningen är minst lika viktig, säger han.

Nu kommer han följa helgens travfest från sjukhussängen.

–  Nu får jag kika på liven. Här har de bara 1:an, 2:an och 4:an. Men jag har dator med mig. Visst kommer jag se loppen. Men det hade varit trevligare om jag hade kunnat gjort det uppe i Stockholm.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav