Glenn Strömberg: ”Gått vansinnigt bra”

Publicerad 2016-10-13

Glenn Strömberg

Expertkommentatorn Glenn Strömberg, 56, kan vinna två miljoner kronor – på två dagar.

Under fredagen har han Tobin Kronos i Europaderbyt och på lördag har han V75-favoriten Tudor Kronos till start.

– Det har gått vansinnigt bra, säger Glenn Strömberg till Trav365.

Den tidigare fotbollsspelaren och numera expertkommentatorn Glenn Strömberg har ett genuint travintresse – och man kan minst sagt säga att han har lyckats väl som hästägare.

Två av Glenn Strömbergs delägda travhästar är de fyraåriga killarna Tobin Kronos och Tudor Kronos.

Den förstnämnde har hittills i karriären vunnit åtta av 21 starter och sprungit in knappt 1,3 miljoner kronor – den andre har sju segrar på 13 starter och knappt 400 000 kronor på kontot.

Under fredagen slåss Tobin Kronos i Europaderbyt på Vincennes i Paris med ett förstapris på drygt 1,9 miljoner kronor – och på lördag blir Tudor Kronos favorit på V75 från Åby med 100 000 kronor i förstapris.

Glenn är givetvis på plats – både på Vincennes och Åby.

”Kul avkoppling”

– Det har gått vansinnigt bra och de är också bra hästarna, vi har stora förhoppningar på de fortfarande, de visar ju att de är där, säger Glenn Strömberg till Trav365 och fortsätter:

– Tobin Kronos har redan sprungit 1.10,4 och Tudor Kronos är vass han också den jäveln. Man kan inte vara gladare än så här, det är jäkligt roligt alltså. Det är nästan så hästarna springer varannan dag i Sverige och Europa, och det är jätteroligt och fantastiskt. Jag har nog haft makalös tur i mitt hästägande, tror jag.

Hur mycket följer du travet?

– Det är nog nästan så att jag ser mer lopp än vad du gör, skrattar Glenn och fortsätter:

– Jag tittar väldigt mycket på trav, och följer med väldigt mycket. Så fort jag inte har något att göra så slår jag på datorn och tittar på ATG Live, och när jag reser i jobbet så åker datorn fram när jag kommer fram till hotellen, eller sätter mig ner för att äta en bit mat. Jag tycker det är en kul avkoppling.

”Underbart skön känsla”

Det är inte bara sporten som fått Glenn biten, utan även spelet och delarna runt omkring hästägandet.

– Jag gillar spelet också, det har varit mycket trav, snack om det, och lite spel när jag växt upp i de olika fotbollsklubbarna. Hälften av nöjet är ju också att ha det ihop med grabbar man trivs med, det är en viktig detalj, att man har roligt. Vi hörs av nästan var och varannan dag och klurar och tittar, var hästarna ska starta nästa gång. Sedan får man passa sig så det inte blir för mycket, jag är väl uppe i tio hästar som jag deläger nu. Om ett tag i varje fall, men jag tror det blir så till slut, och då får man nog börja ta det lite försiktigare.

Tobin Kronos, som tränas av Daniel Redén, startar under fredagen i Europaderbyt på Vincennes i Frankrike. Drygt 1,9 miljoner kronor väntar vinnaren.

– Det är en underbar skön känsla att åka omkring och äga en sådan här häst, och vara med i sådana här lopp. Sedan vet alla att det kan ta slut på 10-15 sekunder, man bygger upp någonting, man hoppas, och så kan det snabbt vara över. Men, jag tar det här som ett äventyr, ett härligt äventyr och jag tycker det är förjäkla roligt hur det än går, säger Glenn Strömberg och fortsätter:

– Jag tycker det ser bra ut för Tobin Kronos i Europaderbyt, han gjorde ett jättebra kval och det är nog det bästa, eller näst bästa, loppet som jag har sett honom göra. Jag var ju på plats på Solvalla den dagen och såg honom, och han såg för jävla fin ut. Det är bara att hoppas att han är i 100-procentig form och att inget knepigt händer.

”Hittade en flight upp”

Efter en fredag i Frankrike väntar en lördag i Sverige, och V75 på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

– Jag kommer att vara på plats på Åby på lördag, jag hittade en flight upp och det blir två härliga dagar, först Tobin Kronos i Frankrike och sedan Tudor Kronos på Åby.

Vad tror du om Tudor Kronos möjligheter?

– Han har varit borta lite grann, han galopperade ju med segern klar senast och han är behandlad efter det loppet. Han är uppfräschad inför detta och sedan får vi se hur nära toppformen han är, för förutsättningarna tycker jag är bra. Han är bra, har fått bra utgångsläge, och allting ser lovande ut bara han är redo redan nu, säger Glenn Strömberg och avslutar:

– Jag ska prata med tränaren Robert Bergh när jag kommer fram, det kan ju vara så att han behöver loppet för att vara i 100-procentig form, men allting ser annars bra ut för hans del.

Följ ämnen i artikeln