”Jag tror att han blir svårtuggad”

TRAV

Topptränarens varning i direktsändningen

Foto: Peter Untersteiner varnar för Harry Haythrow på V75

Peter Untersteiner intervjuades i TV12 om B.B.S.Sugarlight inför V75 i Kalmar på söndag.

Då ville han varna för en konkurrent.

– Jag tror Harry Haythrow blir svårtuggad, sa Peter Untersteiner.

Travets elitserie V75 gästar på söndag Kalmar.

Huvudlöpningen i omgången är Kalmarsundspokalen, tillika V75-6, där 100 000 kronor väntar vinnaren.

I startlistan till loppet hittar vi bland annat Quid Pro Quo, Magic Tonight, B.B.S.Sugarlight och Royal Fighter.

Under onsdagens TV12-sändning från V86 intervjuades Peter Untersteiner, kusk bakom norske topphästen B.B.S.Sugarlight, om dennes chanser på V75.

Untersteiner passade då på att varna för en konkurrent – som körs av Peters son, Johan Untersteiner.

”Allting har sitt slut”

Harry Haythrow tog sin första seger för året i det sjunde försöket senast i Kalmar, och Peter Untersteiner lyfte fram känslan av att sitta bakom honom vid den segern.

– Han var som i fornstora dagar senast, och får han ledningen tror jag att han blir svårtuggad, sa Peter Untersteiner och fortsatte:

– Den känslan jag hade bakom honom senast var som i fornstora dagar alltså, och får han ledningen i det här kortloppet så biter han ifrån sig länge. Jag trodde aldrig man skulle få uppleva den känslan bakom Harry Haythrow fler gånger som jag kände senast, den hysteriska toppformen.

Programledaren Per Skoglund blev intresserad och ville veta mer.

– Men allting har ju sitt slut, och att han skulle kännas så bra igen som tioåring, som i hans fornstora dagar, det trodde jag inte. Jag vill varna för honom, med tanke på känslan jag hade bakom honom i sulkyn senast, förklarade Untersteiner.

”Ser kämpigt ut”

Peter Untersteiner berättade även om chanserna bakom sin egen styrning i loppet, B.B.S.Sugarlight. Där låg Untersteiner betydligt lägre i segersnacket.

– Han var lite seg senast, det var han, vi fick ett bra lopp men han kunde inte hänga på till slut och vi blev lite frånåkta. Han var inte som bäst för dagen, men tränaren Fredrik Solberg har kollat upp honom efter det utan att hitta några fel så vi provar igen, sa Peter Untersteiner och avslutade:

– Men det ser kämpigt ut på papperet, vi laddar om, men han lär få kämpa.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75