”Det blir det största lopp som jag kört”

TRAV

Talangen får chansen i miljonloppet

Foto: Unge Kevin Oscarsson får chansen i miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla

Proffstränaren Jim Oscarsson bröt handleden i en hästkrock.

Då får Kevin Oscarsson, 21, chansen i miljonloppet Jubileumspokalen.

– Prestigemässigt är det de största lopp jag kört i karriären, säger Kevin Oscarsson till Trav365.

En hästkrock hemma på gården där Jim Oscarsson flög ur sulkyn och bröt handleden gör att proffstränaren blir borta från travbanorna en tid framöver, vilket Trav365 skrev om i lördags.

Då får Jims son, 21-årige Kevin Oscarsson, chansen bakom stallets stjärna Explosive de Vie i storloppet Jubileumspokalen som avgörs på Solvalla onsdagen 17 augusti, vilket Travronden först rapporterade om.

”Väldigt tacksamt”

– Det är så klart väldigt, väldigt kul, det är en stor grej, säger Kevin Oscarsson till Trav365 om chansen i miljonloppet och fortsätter:

– Det är ett väldigt stort och prestigefyllt lopp och det är väldigt kul och väldigt tacksamt att de vågar sätta upp en så pass ung kusk som mig i det loppet.

Femårige Explosive de Vie vann så sent som i onsdags Victory Tillys Lopp på Solvalla och blev därmed klar för Jubileumspokalen på huvudstadsbanan. Explosive de Vie har hittills i karriären sprungit in drygt 2,1 miljoner kronor, på 45 starter.

– Det finns nog många catchdrivers som gärna hade kört honom i Jubileumspokalen, så det är kul att jag får chansen.

”Största i min karriär”

Vad tror du att ni kan uträtta i Jubileumspokalen?

– Det är klart jag måste tro på honom när jag kör honom, men Nuncio är bra, han är i en klass för sig oavsett motstånd så att slå honom blir svårt. Men, skulle vi ha tur och få spår ett och sedan rygg ledaren så får man alltid drömma, säger Kevin Oscarsson och fortsätter:

– Det är stort och kul att bara få vara med i ett sådant här lopp, det är ju sådana här lopp man drömmer om att få köra och det är en ovärderlig rutin att få köra i sådana här lopp för framtiden.

Blir det de största lopp du kört i din karriär?

– Prestigemässigt så blir det helt klart det största lopp jag kört i karriären, hästarna är så utvecklade som femåringar nu så det är riktiga världsstjärnor med. Men, jag körde ju Kentycky-loppet i USA 2013 med Dewey Luvs Britt och det var mer prispengar i det loppet, det är förövrigt samma ägare på Explosive de Vie som på Dewey Luvs Britt så det är lite kul, säger Kevin Oscarsson.

Kevin Oscarsson, född 1995, har hittills i år kört 196 lopp, det har slutat med 19 segrar och drygt en miljon i inkörda prispengar

ARTIKELN HANDLAR OM