Kuppen – mitt på upploppet

Foto: Lars-Eric ”Slappen" Magnusson, 71, stod för en kupp på Åbytravet under torsdagen
TRAV

Legendlopp på Åbytravet – då stod Lars-Eric ”Slappen” Magnusson, 71, för en kupp.

Mitt i loppet drar han fram en flagga med texten Lagerbäck for President.

– Jag ville hitta på någonting som inte glöms bort dagen efter, säger han till Trav365.

Under torsdagskvällen arrangerade Åbytravet i Mölndal utanför Göteborg ett legendlopp – Mölndalsprofilernas lopp.

En av de sju deltagarna var 71-årige Lars-Eric Magnusson, även kallad ”Slappen”.

Efter loppet pratades det inte mest om vinnaren Oldwildwest och Jörgen Wickman, utan om Lars-Eric Magnusson, som slutat i det ”slagna” fältet.

Anledningen: mitt på upploppet sliter ”Slappen” fram en flagga med texten Lagerbäck for President ur sin körsvensdress.

”Lyckades”

Lars-Eric ”Slappen” Magnusson tog under sin karriär 143 segrar, sitt bästa år hade han år 2 000 då hans häst Sweet As Candy vann både StoChampionatet och Drottning Silvias Pokal.

– Jag var tvungen att hitta på något, jag ville hitta på någonting som fastnar och något som man inte glömmer bort dagen efter, förklarar Lars-Eric Magnusson sin kupp och fortsätter:

– Jag tyckte att jag lyckades, att det blev bra. Folk verkade uppskatta det och tycka det var roligt, och jag fick bra respons.

”Kunde bli mobbning”

Lars-Eric Magnusson bestämde sig tidigt för att hitta på något annorlunda i legendloppet, och flaggkuppen bestämdes sent.

– Jag hade tre-fyra andra grejer på gång, men sedan kom jag på att det blir andra personer iblandade och det kan bli lite mobbning och så, så jag vågade inte riktigt. Då fick det bli det här med flaggan.

Sulkyloppet, som förutom Lars-Eric Magnusson även bestod av Per Gustavsson, Bo Thomasson, Peter Norberg, Valter Orlov, Jörgen Wickman och Hans Landell kunde fått en montéhäst.

– Jag försökte faktiskt ställa upp i monté, jag ville rida min häst i loppet. Jag har kraft för jag cyklar en del och rider en del, och jag var nära att lyckas men det blev inte så, säger Lars-Eric Magnusson till Trav365.
Här kan du se loppet

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav