Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Jarlsberg.

Söndag 10 juli.

✓ DD-1

Rankning: 5–6–7–3–4–2–9–1–10–8.

Kommentar: 500 000 norska kronor till vinnaren i det här storloppet för äldre hästar. Tio mycket fina hästar men det är i första hand tre det här loppet ser ut att stå mellan. Ska det gå utanför den här trion krävs det något utöver det vanliga, utan att det för skull som sagt skiljer jättemycket mellan dessa tre och resten. Papagayo E. fick en smygresa i Oslo Grand Prix senast. Fjärdeplatsen bakom Your Highness, Nuncio och Un Mec d’Heripree var max då men den här gången är det enklare emot och då Papagayo E. har spår invändigt om de värsta konkurrenterna får han tipset.

Därmed inte sagt att han får en bättre resa än exempelvis

B.B.S.Sugarlight som ju är en startsnabbare häst och mycket väl kan komma till ledningen. Där trivs han allra bäst även om han i ett Gulddivisionslopp i Kalmar senast visade

att han är en hårding som kan avgöra loppen den tunga

vägen också. Fast då helst i lite enklare konkurrens än vad det är nu. Sauveur är förmodligen loppets bäst häst men det har varit svårare för honom att vinna lopp mot de allra

bästa hästarna då han saknar dels den där riktiga startsnabbheten och dels den där riktiga speeden. Även om Sauveur kan springa i 1.09-tempo ”hela dagen” är han sårbar för hästar som är snabbare och får snällare resor eller sådan som får springa på i ledningen på innerspår.

✓ DD-2

Rankning: 3–5–4–1–2–10–9–11–12–6–7–8.

Kommentar: Twister Bi har en mycket bra uppgift i det

här loppet. Han har varit ganska betrodd mot mycket hårdare

motstånd än detta på slutet och har ju dessutom under året, för tre starter sedan, hunnit med att vinna på 1.09,5 på kort distans. Att det är medeldistans nu är ingen nackdel för Twister Bi som är allround. Om han löper upp till sitt kunnande och inte råkar ut för några missöden blir vi förvånade om det finns någon i loppet som visar sig vara bättre, vi har mycket svårt att tro det.

PER NICKLASSON

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav