Skrällarna till 32 miljoner kr

Uppdaterad 2016-09-12 | Publicerad 2016-09-08

Trav365:s experter guidar mot jackpotten på V75 – 32 miljoner kronor

Trav365:s experter Pontus Chorell och Mathias Blomquist.

32 miljoner kronor till en ensam vinnare på V75 på lördag.

Trav365:s experter Pontus Chorell och Mathias Blomquist listar de bästa skrälldragen – i jakten på miljonerna.

Bästa idén: Hongslo Gutten.

– Jag tycker att min häst är en av dem som kan vinna, säger Hongslo Guttens tränare Harald Kvåle till Trav365.

Travets elitserie V75 gästar på lördag Hagmyren.

Jackpott på spelformen och en ensam vinnare beräknas kamma hem 32 miljoner kronor.

Trav365:s experter Pontus Chorell och Mathias Blomquist listar här sina bästa speldrag i jakten på ”potten”.

”Han ser fin ut”

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

9 Hongslo Gutten (V75-4)

Kommentar: Är en fin häst som var rejäl vid segern näst senast på Romme. Senast var han sämre men tränare Kvåle berättar att hästen då hade problem med halsen. Efter det har han vunnit ett Bygdetrav-lopp och han kändes bra i ett jobb i onsdags, enligt tränaren. Vi tycker inte att Hongslo Gutten är sämre än någon annan och med minsta klaff slutar han i segerstriden. Bara spelad till 6 procent i skrivande stund och ett av omgångens bästa skrällbud.

– Han hade problem med halsen senast på Bergen och kunde inte göra sig själv rättvisa. Efter det har han vunnit ett bygdelopp och jag körde ett jobb med honom i går (läs onsdag) och han kändes bara fin då. Jag tycker att det är fem-sex hästar som höjer sig i loppet, Ossman och Guli Glöd som står på samma tillägg är bra men jag tycker att min häst är en av dem som kan vinna. Körspö gör ingen större skillnad och Dagfinn sköter taktiken, säger hästens tränare Harald Kvåle till Trav365.

”Möter inte samma hästar nu”

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus
9 Blytung Am (V75-5)

Kommentar: – Var inte alls bra senast men hade då en infektion i kroppen. Han avslutade annars starkt näst senast på Visby och utgångsläget den här gången behöver inte vara fel med startsnabba ryggar. Skulle det stämma och luckan kommer i tid tror vi att han kan bli svår att stå emot.

– Han hade en infektion senast och Jorma sa efter loppet att han hade hängt med Isor Håleryd hela vägen om hästen tävlat på normal nivå. Jag har haft problem med halsinfektioner i stallet ett tag men nu ser det bättre ut och Blytung Am fick följa med innan tävlingarna i fredags och gick då ett banjobb. Jag körde 1.17/1600 meter med en snabbare avslutning och det kändes bra. Han har även känts bra i veckans jobb och jag tycker inte att han möter samma hästar den här gången. Hästen kommer att tävla barfota fram vilket känns optimalt för honom för dagen och taktiken får Per, som är duktig att läsa på, avgöra. Jag tycker bara att jag har fått fram 70 procent av hästens kunnande så det finns småsaker att justera men det tar vi efterhand. Jag tror ändå att formen är tillräckligt bra för att han ska duga på lördag och det blir ett halvstängt huvudlag som vanligt, säger Blytung Ams tränare Rikard Lindh till Trav365.

4 Hazard Sund (V75-7)

Kommentar: Har varit väldigt bra på slutet men verkar ändå bli helt bortglömd i avslutningen. Hästen duger bra i klassen och vi förstår inte hur han bara kan vara spelad till 2 procent i skrivande stund.

”Då kör jag där”
➕➕

1 Duffman (V75-1)

Kommentar: Gick bra som trea senast. Utgångsläget är lite lurigt då han förmodligen inte kan hålla upp sitt innerspår men skulle det lösa sig kan han mycket väl vinna.

– Han är inte särskilt startsnabb och handikappas därför lite av spåret. Skulle vi mot förmodan hålla tät tänker jag köra där, men det känns långsökt. Formen är bra och det borde kunna bli en fin resa på innerspår. Skulle det sedan lösa sig är han nog inte borta då han är helt okej för klassen. I första hand känns det som en platschans med tanke på läget. Det blir barfota bak som vanligt, säger Oskar J Andersson till Trav365.

12 Lottie Palema (V75-2)

Kommentar: Var kraftigt förbättrad senast då hon rundade samtliga konkurrenter. Utgångsläget är inte bra men löser Tomas Petterson det taktiska kan ekipaget mycket väl överraska.

5 Origo Tilly (V75-6)

Kommentar: Fungerade inte senast men är kapabel och skulle han fungera fullt ut tror vi att han kan utmana den store favoriten Seedorf O.M.F även om Origo Tillys tränare Torbjörn Jansson ligger lågt:

– Jag vet inte vad det var med honom senast då han tog flera smågalopper under vägen. Min enda förklaring är att han slog i något skydd för han kändes rätt fin i övrigt. Lång distans är inga problem men däremot är jag lite orolig för startspåret. Jag tror inte att han galopper men det är risk att vi tappar från start och då brukar man hamna i maskin. Jag får ligga lite lågt även om hästen nog har rätt fin form, säger Torbjörn Jansson till Trav365.

Mathias Blomquist/Pontus Chorell

Följ ämnen i artikeln