Skrattmatch för Jasmine och mig

TRAV

Bästa jackpottspiken körs, inte helt oväntat, av grön kusk, Åke Svanstedt.

Inga konstigheter: hon leder V75-2 från start till mål.

Fräcka draget finns i sista loppet. Senast satt han fast med rubbet, nu bli det spets – och slut?

I V75-1 är Bayer Palema (73 %) favorit. Åke Svanstedt själv deklarerar att det här är hans bästa chans i hela förbannade omgången och det är förstås stora ord med tanke på att hemmahjälten är mest spelad i fyra av loppen. Bayer är en son till fartvidundret Nilema Lindy och visst har han ärvt speeden av sin mamma. När han flög till seger för tre starter sedan var han underbart fin, senast tyckte jag dock att han var aningen sämre. Här måste det varnas för Sintram Creek (18 %) som kan brakvinna med tempo och lucka.

Mitt val av bästa spik dyker upp i V76-2. Jasmine af Solnäs (62 %) är kanske ingen blivande elitloppsvinnare men hon är både startsnabb och formstark. De här stoloppen tenderar att bli färglösa. Så även nu: Jasmine tar ledningen, bestämmer i låg fart och slinker undan på speed och de som har garderat gormar ut sin frustration. Själv skrattar jag och koncentrerar mig på nästa lopp.

Och där streckar många två hästar, Count Go (73 %) och Spray (43 %). Men jag kan inte låta bli att plocka med Captain P.Romer (11 %) som spurtade rappt i skymundan senast och nu får Örjan Kihlström bakom sig, Kihlström kanske smyger lite??

Kommunskrällen

I V75-4 är Liss Cocktail (10 %) veckans tidiga kommunskräll, hästen alla varnar för. Visst, här kan allt hända och glöm inte Mascara (15 %) som, faktiskt, var skitbra senast.

Nasdaq Boy är omgångens största favorit – från femtespår med volt. Tjosan. Han kan vara borta på ”kör”. Här stormvarnar jag för Hercules Yankee som ledde med 40 meter i idiottempo senast och vann lätt. Hästen kan massor och som nioprocentare är han ett fynd.

Ingrid Palema (70 %) i V75-6 är svår att vifta bort men Bean Streep (38 %) är inte sämre. Han satt fast med rubbet bakom Ingrid senast och var overkligt bra gången före.

Chansspik i sista

Chansspiken finns i V75-7. Brian Ås (43 %) lirade jag senast men fick aldrig chansen då. För tre starter sen vann han med halva upploppet och var grym. Spets nu – sen är det väl klart?

Mickes fräcka jackpottsystem

Micke Nybrink