Sportbladets V75-tips till Mantorp

Uppdaterad 2016-12-06 | Publicerad 2015-04-14

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till lördagens omgång på Mantorp.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

Det blir genast lite roligare när de bästa stona i Sverige får göra upp över lång distans.

Tipsettan

Your Highness galopperade med 300 kvar senast: Varför vet vi

inte, men det var en andraplats som rök. Den speeden hon gick innan galoppen visade ändå att formen sitter där. Hon borde kunna få överta ledningen tidigt, sedan är knappast ens Dernier Viking tuff nog att knäcka

henne. Kanske kan hon bädda för en tredje, men vi spelar inte på det.

Motbuden

Dernier Viking måste ladda mot dödens om hon ska ha chans. Youana kan mysa i rygg på ledaren?

Skrällbudet

Eketorpets Tess var bra i skymundan senast.

Spetsbuden

Youana tar sig förbi Eketorpets Tess för att sedan troligen släppa till Your Highness.

! Statistik­vinnaren

Your Highness.

V75-2

Loppet

Favoriten möter främst sig själv?

Tipsettan

Vi har lagt upp vårt system så att vi ska ha råd att gardera Edge Boko. Inte för att vi på allvar tror att någon kan matcha honom kapacitets­mässigt, utan för att han kanske kan fälla sig själv. Han visar en fin uppfattning, Edge Boko, men känns ännu inte helt rumsren. Nya förutsättningar nu med framspår bakom bilen över stressiga 1 640 meter. Det är väl ingen hundraoddsare om han skulle galoppera?

Motbuden

Främst Nose Gear trots en passande (?) distans.

Skrällbudet

Ida Avant är kanske bäst med tätkänning direkt men hon har visat bättre takter bakifrån på slutet.

Spetsbuden

Jean Valjean är snabb ut. Edge Boko?

! Statistik­vinnaren

Edge Boko.

V75-3

Loppet

Vi gjorde ett försök att fälla Digital Ink senast. Det gick inte alls. Vi gör ett nytt försök nu, när förutsättningarna inte riktigt är hans.

Tipsettan

Oasis Bi blev trött i års­debuten men såg fin ut och de två segrar han tagit efter det har inte varit överraskande. Nu har han ett perfekt läge

igen och vi skulle gärna se honom i ledningen. Men så bra som han gått med ryggresor så har vi förståelse för om kusken vill ge honom en sådan igen.

Motbuden

Digital Ink kan förstås krossa allt. Men det borde bli en tung väg mot segern och då är han åtminstone sårbar. Magic Tonight var en besvikelse i årsdebuten men har gjort plattmatcher och rest sig förr.

Skrällbudet

Traveling Man. Rygg på ledaren troligast?

Spetsbuden

Antingen Oasis Bi eller Magic Tonight.

! Statistik­vinnaren

Digital Ink.

V75-4

Loppet

Mycket bra sport i näst lägsta klassen.

Tipsettan

Carabinieri lovade mycket redan i fjol. Årsdebuten lovade ännu mer. Han hann förvisso inte fram till Edge Boko som stod 20 meter före, men vad fin han såg ut. Carabinieri är säkert klart uppåt med det loppet i kroppen. Bakspår är ett minus men tempot kan bli hårt.

Motbuden

Sebastian Sund och Holy Heart är spetskandidater. Amor Winner var urstark senast.

Skrällbudet

Up to Belle. Risk för vingel. Visade fin form senast.

Spetsbuden

Holy Heart har bra spetschans och är säkert sugen på att prova i den positionen. French Call kan ställa till det för Holy Heart. Skulle French Call hinna förbi denne är det nog bra chans att Sebastian Sund får överta.

! Statistik­vinnaren

Te Freddo Knick.

V75-5

Loppet

Sauveur är fortfarande i en låg klass, krossar allt?

Tipsettan

Att Sauveur är jättebra har alla travintresserade förstått. Men har vi förstått exakt hur bra han är? Från det här läget, mot det här motståndet, är han ursäktad alla dagar i veckan om han inte skulle räcka ända fram till seger. Men vi spelar på att han är till och med ännu lite bättre än de flesta tror – titta på årsdebuten, bara – och väljer att singelstrecka honom.

Motbuden

Usain Henna är beundransvärd – vilken inställning han har. Lever högt på den även här. Asterix Horn­line är jämnheten själv. Only in its Class frontar.

Skrällbudet

Vacqueyras. Formstark trots två plumpar i protokollet.

Spetsbuden

Nummer 1, 2 och 6 är snabba bakom bilen.

! Statistik­vinnaren

Sauveur.

V75-6

Loppet

Bättre än så här blir inte travsport, inte på V75-nivå i alla fall. Men det känns som om det bara är fem hästar som startar med reell chans – men vilka hästar! – och av dessa streckar vi tre.

Tipsettan

Ivar Sånna föll med flaggan i topp i års­debuten och kommer säkert att vara ganska mycket bättre med det loppet i kroppen.

Motbuden

Calvin Borel gick felfritt senast men vann för ovanlighetens skull inte ändå. Men han var inte direkt dålig ändå … Bakspår är sällan kul, men för Calvin Borel känns det ändå som rätt läge. Härifrån kan han trampa iväg

i lugn och ro och i stället trycka gasen i botten sista 800. Djali Boko var bra senast. Han är mest ojämn av de tre vi streckar men har skyhög kapacitet.

Skrällbudet

Tumble Dust var med i Prix d’Amerique. Det är ingen annan i det här fältet som varit i närheten av det än. Han är så klart ingen skräll i det här loppet, men lite rens vill vi ha på honom. Det är inte så lätt att vinna från sådana här spår i dagens travsport.

Spetsbuden

Dante Boko vill väl släppa. Djali Boko övertar?

! Statistik­vinnaren

Calvin Borel.

V75-7

Loppet

Vilket otroligt jämnt lopp på papperet. Hoppas att det blir så i praktiken också – att hästarna med sämre spår får chansen att vara med och slåss om det.

Tipsettan

Mind Your Faces seger senast var en styrkedemonstration. Han har varit bra hela året och visar att han numera går lika bra från alla positioner.

Motbuden

Naglo’ de Nord rankar vi upp trots spåret. Vi gör det för att vi misstänker att tempot kan bli hårt uppdrivet. Men risken för att han hamnar på vingel är uppenbar. Det gäller för övrigt för att andra bra hästar med dåliga spår, som Rocket Zet till exempel.

Skrällbudet

A.Hannibal kan spelmässigt försvinna i mängden.

Spetsbuden

Royal Fighter tar nog en längd på Quality Questioned och Mind Your Face. Vi blir förvånade om Royal Fighter inte körs i spets.

! Statistik­vinnaren

Bar Plombier.

Per Nicklasson & Martin Berg

Följ ämnen i artikeln