Svanstedt: Det kändes rättvist

avChristoffer Svensson, Minimedia

Berättar för första gången om beskedet att slippa avstängning

Foto: ALN
Åke Svanstedt.

Åke Svanstedt frias från en lång avstängning.

Nu berättar han själv för första gången om överdomstolens beslut.

”Det kändes skönt och helt rättvist”, skriver han på sin hemsida.

Stortränaren Åke Svanstedt var missnöjd när han efter Drottning Silvias Pokal på Åby dömdes till 28 dagars avstängning och 100 000 kronor i böter för att i TV4 ha erkänt en så kallad stallkörning.

Beslutet togs av STC:s disciplinnämnd bara veckan innan Elitloppet.

Svanstedt valde efter långt övervägande att överklaga beslutet till STC:s överdomstol.

I mitten av förra veckan kom beskedet: Svanstedt slipper avstängning och böter.

”Helt rättvist”

Först nu väljer tränaren själv att prata om överdomstolens beslut. På sin egen hemsida akesvanstedt.se skriver han om beskedet:

”Det kändes skönt och helt rättvist. Riktiga jurister har tittat på det här och precis som disciplinnämnden kom de fram till att jag inte hade gjort något regelvidrigt i min körning. Vad som sedan sägs i en TV-intervju håller inte för att döma någon rent juridiskt. Ni som hänger med vet ju vid det här laget att jag inte pratar med TV4 längre. Det kan ju rendera i att bli alldeles för dyrt med sådana intervjuer…”

Han fortsätter:

”Jag har i alla fall lagt incidenten i Drottning Silvias Pokal och allt efterspel bakom mig. Men det verkar det inte som att alla har gjort. Av någon anledning vill en del försöka vara klokare än överdomstolen..! Men de personerna får hålla på och tjattra bäst de vill. Själv koncentrerar jag mig på att träna och tävla med mina hästar.”