Trav

Nurmos kritisk till STC:s beslut

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Många tränare är irriterade på STC:s nya banindelning.

Nu riktar även Solvallatränaren, Timo Nurmos, kritik mot beslutet.

– Travsportens ledning stirrar sig väl blind på spelet ibland, säger han på sin hemsida.

Landets nya banindelning klubbades på torsdagen av STC och ATG:s styrelser. Indelningen ersätter dagens system med stor-, mellan- och småbanor. Allt med start 2010. Kalmartravet, Umåker, Gävletravet och Östersund blev de banor som blir åretruntbanor med begränsat vintertävlande

Ove A Lindqvist, Fredrik Persson och Niklas Robertsson har tidigare visat sitt missnöje med det nya beslutet. Nu ställer sig även Solvallatränaren Timo Nurmos in i ledet och kritiserar. Han tycker att de som styr svensk travsport tänker för mycket på spelet.

– Det är business och business hela tiden. Travsportens ledning stirrar sig väl blind på spelet ibland. Målet är att öka omsättningen till varje pris. Tyvärr drabbar det senaste beslutet många aktiva, säger han på sin hemsida.

”Inte lätt motivera hästägare”

Nurmos tror att den nya banindelningen kan få förödande konsekvenser.

– Mindre tävlingar medför att de aktiva får svårare att klara sig ekonomiskt. Speciellt uppe i Norrland där det inte körs så mycket trav på vintern och där det är långa avstånd till andra banor. Det blir inte lätt att motivera hästägare att fortsätta satsa på nya hästar. Fler och fler tränare kan slås ut på grund av det här. Jag tror framförallt att amatörer och catchdrivers får svårt att klara sig. Men det drabbar även andra inom sporten såsom veterinärer, hovslagare, hästskötare med flera, säger Nurmos och fortsätter:

– Jag undrar om travsportens ledning verkligen har tänkt igenom det här. Ibland kanske det är värt att tänka på annat än bara omsättningssiffror hela tiden… För visst är det väl en bred travsport vi fortfarande vill ha? Men med det här nya systemet finns en uppenbar risk att de små kommer att försvinna, säger han på sin hemsida.

Timo Nurmos hemsida

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!