”Ska starta honom i Jubileumspokalen”

Foto: Thomas Blomqvist, Kanal 75
TRAV

Västerbo Paradise tog 16 raka segrar från debuten.

Han var aktuell för Elitloppet.

Nu avslöjar Kent Knutsson exklusivt matchningen för Trav365:

– Det är Jubileumspokalen som gäller.

Västerbo Paradise tog svenska travfolket med storm. Det pratades om att Commander Crowes segerrekord på 23 segrar från debuten var i fara. Men ett missöde i årets årsdebut gjorde att Västerbo Paradise stannade på 16 raka segrar från debuten. Han återupptog segrandet strax därefter men när han för första gången provade V75 på Åbytravet var han sexa i mål.

– Han var sjuk då. Han hade ett virus i kroppen och fick ta det lugnt efter den starten.

"Kändes äckligt bra"

I går var Västerbo Paradise ute på tävlingsbanan för första gången sedan missödet på Åby. Kent Knutsson testade honom i ett provlopp, tiden, 13,7 över full väg med voltstart, är snabbare än vad segertiden i lördagens Silverdivision skrevs till.

– Han kändes sjukt bra.

Han fortsätter:

– Jag körde 10 sista 800 metrarna och han bara fortsatte efter mål. Normalt sett ska en häst stanna upp lite då, men han bara fortsatte. Det kändes som om han bara joggade. Det var nästan äckligt bra.

Matchas mot Jubileumspokalen

Kent Knutsson, som annars brukar ligga lågt med framtida planer har framtiden planerad för Västerbo Paradise.

– Nu är det Jubileumspokalen som gäller.

Provloppet han gick igår räcker som genomkörare enligt Kent.

– Det var ett skarp test vi gjorde och det räcker så. Det här upplägget liknar det jag gjorde med Max Flukt. Jag körde honom i ett provlopp för att sedan gå ut ett par veckor senare och slå världsrekord i Harper Hanovers lopp.

Kritikerna har tystats

En del har varit skeptiska över Västerbo Paradise och hans kapacitet. Efter gårdagens provlopp tror Kent att han har tystat ner vissa kritiker.

– Jag vill inte nämna några namn, men de fanns folk som varit med i Elitloppet på plats i Kalmar som såg honom och var mycket imponerade över honom. De som inte var övertygade innan är nog det nu.

Kent Knutsson har med framgång anlitat stjärnkusken Johnny Takter på sina hästar. Det är något som kan komma att bli aktuellt på Västerbo Paradise tilltänkta start Jubileumspokalen.

– Han vinner ju allt han kör åt mig, men jag har inte pratat med honom om den här starten. Han vet ännu inte om det magnifika provlopp han har gått. Om inte Johnny kör så kör jag själv.

Ligger lågt

Trots Västerbo Paradises enastående resultat, 17 segrar på 19 försök ligger Kent lågt om chanserna i en eventuell start i Jubileumspokalen.

– Han är med för att skapa hårdhet. Blir han trea-fyra och får fortsätta möta tuffa hästar kan det bli riktigt riktigt bra. Han måste möta hårda hästar för att själv skapa sig en hårdhet, avslutar han.

Rickard Hansson, Minimedia