Trav

Hästen skenade med stjärnskottet

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Inez Karlsson fick en mardrömstart på sitt Sverigebesök. Hästen hon skulle rida skenade inför loppet och rev staketet på banan.
Inez Karlsson fick en mardrömstart på sitt Sverigebesök. Hästen hon skulle rida skenade inför loppet och rev staketet på banan.

TRAV

Hästen slängde av stjärnskottet och sprang rätt igenom staketet.

Inez Karlsson fick en mardrömsstart på Sverigebesöket.

– Det är väldigt oturligt, säger Fredrik Otter på Täby Galopp.

Förra säsongen var svenska Inez Karlsson hela USA:s näst segerrikaste lärlingsjockey. I snitt tjänar hon 8 000-10 000 dollar, i veckan, under säsongstid. Inez har varit så framgångsrik att hon från och med januari i år kan titulera sig proffsjockey i Nordamerika.

På måndagen kom hon till Sverige för att hälsa på sin familj och för att vara med på Täby Galopp. Inez Karlsson skulle ridit Toohottotrot i det andra loppet på Täby galopp under torsdagen – men det slutade i ett mardrömsscenario.

”Springer rakt igenom staketet”

När Inez skulle rida ut med sin häst på banan så stack den iväg och sprang rätt igenom staketet, så kallad rail som är gjord av plast. Inez ramlade av hästen innan den sprang igenom staketet. Fredrik Otter, sportchef på Täby Galopp, berättar mer om den otäcka incidenten.

– Inez kommer ut på banan med hästen och den springer rakt igenom staketet och ut på gräsbanan. Inez är det helt okej med så här efteråt, hon är i jockeyrummet och kommer rida senare lopp under dagen. Hästen ska undersökas av veterinär men ser ut att ha klarat sig bra. Men det är väldigt oturligt att det ska bli så här, säger Fredrik Otter till Trav365.

– Jag hann inte bli rädd och det är sådant som händer, det är en del av mitt jobb, sa Inez Karlsson till Trav365:s utsände reporter efter loppet.

Vann sista loppet

Inez Karlsson hade en tung tävlingsdag på Täby Galopp fram till sista loppet där en efterlängtad seger kom. Karlsson red andrahandsfavoriten Second Strike. Inez gav sin häst ett lopp en bit ner i kön men över upploppet spurtade hästen mycket vasst och han fram till knapp men säker seger. Det var en glad Inez Karlsson som besökte vinnarcirkeln efter loppet.

– Det har verkligen hänt mycket på en dag. Det är kanonkul att vara här på Täby Galopp och jag kommer gärna tillbaka igen, sa Inez Karlsson efter loppet.

Tv: Senaste loppen
Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!