Experten: ”Något för de större loppen”

Foto: DAVID SCHREINER / TR BILD
Disco Volante får fem plus av Sportbladets expert Nils Larsson.

avNils Larsson

TRAV

Säkra favoritsegrar, jätteskrällar och startstrul.

V75-omgången på Bergsåker hade det mesta.

Disco Volante imponerade allra mest av vinnarna.

Årets första V75-omgång avgjordes på Bergsåker och det hände en hel del. Tyvärr var det väldigt mycket strul i V75-2 där Let It Happen W.W. nästan gick omkull innan defileringen och blev därmed struken då hon fick skrapsår och började blöda på knäet. Som tur var gick det nog ändå relativt bra för de inblandade.

I övrigt:

Den uppsnackade duellen mellan Zenit Brick och Lionel N.O. blev det inte så mycket av då Lionel inte hade sin bästa dag.

Disco Volante övertygade stort vid ledning från start till mål på en för årstiden vass segertid, 1.11,7.

Ett tillsammans-system drog in över 4 miljoner på V75, snyggt jobbat.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75 på Bergsåker

Disco Volante: Har alltid visat kapacitet utöver det vanliga och idag fick vi se en del av detta. Höll ledningen hur enkelt som helst och sedan var det spel mot ett mål. Det var en mycket övertygande seger och kan han ta ytterligare ett litet steg på utvecklingskurvan kan det vara en något för de större loppen i sommar.

Zenit Brick: Fick ett goggles-huvudlag på sig och kunde enkelt svara ut Lionel från början. Fingertoppskänsla av tränare Nurmos och Zenit Brick tackade för det genom att spåra loppet runt om utan att vara speciellt trött. Fler segrar väntar i vinter.

Bellfaks: Här förtjänar även kusken Jan-Olov Persson ett omnämnande. Han serverade Bellfaks ett kanonlopp och på upploppet så kunde man kriga sig förbi Björs Viking i skön stil. Vass prestation av både häst och kusk.

Exclamation Mark: Svarade för en rejäl långspurt och när alla förväntade sig att It’s Showtime Zaz skulle ta sig förbi på upploppet så sträckte sig Exclamation Mark bara på sig och vann till slut säkert. Han visade härlig inställning till sitt jobb!

Vincent Chase: Har gjort flera bra lopp på slutet och har verkligen höjt sig. Nu fick han en välförtjänt fullträff även på V75 och det kan nog komma ännu mer från honom framöver.

Lionel N.O.: Genrepade inför Prix d’Amérique och var klar favorit i Gulddivisonen. Han var chanslös att utmana Zenit Brick både från start och till slut. Han var rejält slagen som fyra och det är bara hoppas att det var banan och brodden som fällde honom idag och ingenting annat.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75