TV4-reporterns insats – räddade V75-hästen

Matteus Lillieborg hindrade en direktsänd tragedi: ”Blev rädd för något”

1 av 4
TRAV

Här är de dramatiska bilderna som travtv-tittarna fick bevittna i lördags.

V75-hästen Dragster stegrade sig och var nära att slå runt på sin liggande tränare och kusk Roger Malmqvist.

Då klev TV4-reportern Matteus Lilleborg in och räddade upp situationen.

– Jag såg att han reste sig och det enda jag tänkte var ”bara han inte välter”, säger han till Kanal75.

Det var inför V75-5 i lördags som V75-profilen Dragster ställde sig på bakbenen, vilket medförde att kusken Roger Malmqvist föll ur sin sulky och blev liggandes bakom 500-kiloshästen.

Under några dramatiska sekunder fick tv-tittarna bevittna en balansgång där hästen var oerhört nära att tippa bakåt – över sin tränare och kusk.

Men som tur var kom han på fötter igen, mycket tack vare tv-reportern Matteus Lillieborg som ryckte in och räddade situationen från att sluta med tragedi.

”Bara försöka få tag i hästen”

– Hästen blev rädd för något. Det kan ha varit vår kamera. Jättetråkigt om det var så men hur som helst gick det bra för både hästen och Roger och det är det enda som är viktigt, säger Lillieborg till sin arbetsgivare, Kanal75.

Lillieborg bevittnade händelsen på nära håll och var beredd på det värsta.

– Jag såg att han reste sig och det enda jag tänkte var ”bara han inte välter”. Det var verkligen jättenära och jag trodde att han skulle göra det. Men som tur var gjorde han inte det och sedan var det bara att försöka få tag i hästen och få honom lugn.

Roger Malmqvist kunde självmant ta sig upp i sulkyn efter incidenten och efter lite korrigering och kontroll av utrustningen gjorde sig ekipaget redo för start.

I loppet slutade Dragster femma.

Trav365 har sökt kusken Roger Malmqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

TV4