”Van vid hårdare motstånd – vi spikar”

Expertens DD-tips – fredag 6 april

Foto: KANAL75
Sportbladets Martin Berg tippar Dagens Dubbel.

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Bollnäs, fredag 6 april.

Spelstopp V64 19.30

DD 20.56

TV4 Sport 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 7–2–4–3–9–10–5–8–11–1–6.

Kommentar: Fyra hästar höjer sig i DD-1. Rus Can gjorde ett par riktigt vassa insatser i december. Var sedan inte som bäst näst senast men bra igen senast. Har efter det fått en liten paus och är kanske inte helt på topp. Bra chans ändå. Grude Svarten fick ge sig knappt senast och borde ha vunnit det loppet för att få överbetyg. På det hela taget är formen ändå fin, dessutom spåret bra. Tin Gnist och Faks Odin är båda startsnabba. Kanske liten fördel den sistnämnde i den striden. Oavsett hur loppet läggs upp taktiskt från dessa bådas sida är de givna segerbud.

DD-2

Rankning: 8–2–6–5–1–3–4–7.

Kommentar: Tunt anmält i DD-2. På V64 tar vi oss råd att helgardera även om vi har svårt att se en sådan som Finish Future räcka efter uppehåll och dessförinnan få starter under en längre period. Serious Try är van hårdare motstånd. I det här lila fältet bör hans avslutning bita bra. O.P.’s Flirt var bra senast och har överhuvudtaget varit duktig i årets fyra starter. Super Zantos ser fin ut. Det här är en bättre uppgift för honom än han haft på ett tag.

Paying Guest har varit bra på slutet som så gott som ospelad och kan vara en skräll att se upp med här. Startsnabbe Paparazzi M. har ett lopp i kroppen efter vila. Räknas på läget även om vi misstänker att han kan behöva fler lopp innan formen finns där på allvar. Navaronne jagar ledningen men kanske är Mr Vox den som är allra snabbast från start. Denne lär dock vilja ha en ryggresa över medeldistans.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 7–2–4–3.

DD-2: 8 Serious Try.

Vem tar spets?

DD-1: Faks Odin är knapp spetsfavorit. Det är Tin Gnist som kan svara om kusken vill.

DD-2: Mr Vox är snabbast om han laddas men vill troligen släppa. Det är en öppen fråga vem som vill/kan/får överta.

! Statistikvinnarna

DD-1: Grude Svarten.

DD-2: O.P.’s Flirt.

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM