Perrellis skräll – vinner 50 000 kr

avMadeleine Brohlin, Minimedia

TRAV

Här tar Charlotte Perrellis häst första segern på travbanan

Seger på Gävle New Fairytale, som ägs av bland annat artisten Charlotte Perrelli, tog sin första seger.

Äntligen har det lossnat för Charlotte Perrelli som hästägare.

Under söndagen tog hennes häst New Fairytale sin första seger i karriären.

Vinsten: 50 000 kronor.

Artisten Charlotte Perrelli kopplar av med travet vid sidan av sin karriär.  Stjärnan är en av delägarna i den treåriga travhästen New Fairytale som tränas av Solvallas Ulrika Wällstedt.

Vid söndagens V64-tävlingar på Gävletravet lossnade det för New Fairytale som tog sin första vinst. Stoet satt i femte utvändigt, gick ute i tredje spår och kunde enkelt koppla greppet.

Hästen var en riktig överraskning för spelarna då vinnaroddset var över 35 gånger pengarna.

”Kändes jättefin”

Kusken Torbjörn Jansson, var dock inte överraskad över att New Fairytale vann – på stallets hemsida berättar han:

– Hon har gått bra i skymundan flera gånger och gjort flera jättebra lopp som inte synts i programraden. Hon kändes jättefin idag och svarade för ett jättebra lopp. Redan i sista sväng kändes att det skulle gå vägen, sa han efter loppet.

Tränaren Ulrika Wällstedt har i tidigare intervjuer berättat att Charlotte Perrelli är väldigt insatt i travet och försöker följa hästens starter.

– Charlotte är mycket intresserad av hästen. Hon är i stallet i bland och hälsar på och är som vilken annan hästägare som helst. Hon är på plats så ofta hon kan för att kolla på hästen och vi har kontakt inför och efter varje start. Charlotte är otroligt ödmjuk och trevlig, det är ett härligt gäng kring hästen och hon är en av de.

New Fairytale har gjort åtta starter i karriären och tjänat 109 500 kronor.