Tränaren efter skrällen: ”Kan vinna finalen”

TRAV

För tre år sedan chockade han trav-Sverige med Copper Beech i Olympiatravet.

Nu har Conrad Lugauer­ skrälläge igen – denna gång med Bagley som tog hem Rommes delfinal.

– Han kan vinna finalen, jag har nästan aldrig kört en häst som kan avsluta så fort som Bagley, säger Lugauer.

Jägersrotränaren Conrad Lugauer svarade för 2010 års största skräll då han tog hem miljonloppet Olympiatravet tillsammans med Copper Beech. Hästen spurtade den gången fortast av alla – och vann till 65 gånger pengarna.

I år har Lugauer chansen igen, nu med åttaårige Bagley som skrällde i delfinalen på Rommetravet i går.

”Uppgiften såg bra ut”

Lugauer gav sin häst ett perfekt lopp på innerspår – och när luckan kom i sista sväng exploderade hästen och utklassade motståndare som Nahar, Shaq is Back och True Advantage. Segern kom minst sagt överraskande för spelarna, men för tränaren var det inte direkt oväntat:

– Jag hade naturligtvis svårt att snacka om vinstchans på förhand, men uppgiften såg bra ut och jag var helt övertygad om att han skulle tjäna pengar och nu fick han precis det loppet han ska ha och då är han fruktansvärt snabb. Så fort luckan kom drog han iväg, och jag har nästan eller aldrig kört en häst som kan avsluta så fort som Bagley.

Skumpan på kylning

Kan Bagley göra en Copper Beech och vinna Olympiatravet?

– Det är två helt olika hästar, men Bagley är inte sämre. Dock är han inte alls lika startsnabb som den andra och det brukar vara rätt så avgörande i den höga klass de befinner sig i. Men man vinner loppen till slut, inte i början, och får Bagley en bra resa kan han vinna finalen för det är till slut han är som starkast.

Direkt efter succéloppet satte sig Lugauer i bilen och åkte till Arlanda där han tog flyget hem till Malmö.

– Jag har sagt åt frugan att ställa champagnen på kylning, så det blir lite lugnt firande, säger Conrad Lugauer till Sportbladet.