Speljättens uppmaning – för att undvika kaos

100 miljoner i V75-jackpott • Så ska ATG undvika teknikhaveri • Vädjar till spelarna

På lördag ligger det 100 miljoner i jackpott på V75.
På lördag ligger det 100 miljoner i jackpott på V75.

Det råder spel- och V75-feber i Sverige.

På lördag ligger 100 miljoner kronor i jackpott.

Då uppmanar spelbolaget ATG spelarna – för att undvika kaos:

– Har man möjlighet, och saknar anledning att vänta, så lämna gärna in i god tid på lördag, säger Nicklas Jonsson, Head of Horsebetting på spelbolaget.


V75-jackpott 100 miljoner – här är tidiga tipsen.


Det väntas en superlördag på Solvallas travbana – både sportsligt och spelmässigt.

Finalerna i miljonstinna loppen Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks ska avgöras tillsammans med STL Open.

Dessutom ligger 100 miljoner kronor i jackpott till en ensam vinnare på spelformen V75. Det är tidernas tredje högsta jackpott på spelet i Sverige.

Spelbolaget ATG har vid tidigare stora jackpotts haft problem med sin sajt, då spelare inte kunnat lämna in sina spel, bland annat under påsken 2020 så sköts starten av V75 upp i över två timmar då spel inte kunde läggas.

”Våra system ska klara av det”

På nyårsafton kunde heller inte spelarna lämna in sina kuponger och efter omgången hade ATG problem att betala ut vinstpengar till sina kunder.

Så sent som för två veckor sedan kunde inte kunderna logga in på sina spelkonton.

Frågan till spelbolaget ATG är given. Hur ska man säkerställa att teknikproblem uppstår på lördag?

– Vi vänder och vrider på allt lite extra, även om alla veckor är viktiga så förväntar vi oss att trycket på lördag blir rekordhögt, inte minst sista halvtimmen före spelstopp. Våra system ska klara av det, men har man möjlighet, och saknar anledning att vänta, så lämna gärna in i god tid på lördag, säger Nicklas Jonsson, Head of Horsebetting på spelbolaget till Trav365. Han fortsätter:

– Vi ska vara väl förberedda och framför allt vara snabba att lösa eventuella problem som kan dyka upp. Vi har utökat vår personal i tjänst på lördag, det gör vi alltid när vi förväntar oss många kunder och ett högt tryck.

Då är trycket som högst

När det är så mycket pengar i rullning, vilken är den kritiska flaskhalsen tidsmässigt?

– Det är lite vanskligt att prata om flaskhalsar, dom kan uppstå av olika anledningar och inte enbart högt tryck. Men pratar vi omsättningen per minut ökar den ju närmare spelstopp vi kommer och trycket är som högst under de sista 30 minuterna.

För två veckor sedan låg ATG nere och kunderna kunde inte logga in. Hur oroliga är ni inför lördag?

– Just det problemet har vi löst och är inget som oroar, men som sagt så förväntar vi oss ett historiskt högt tryck på lördag, inte minst sista halvtimmen innan spelstopp. Våra kunders spelmönster har förändrats i takt med att fler och fler spelar digitalt och lämnar in senare så har man möjlighet att lämna in i god tid ser vi gärna att man gör det.

Hur ser ert arbete ut under veckan?

– Hela ATG är så klart på tårna för att allt ska bli så bra som möjligt. Även om vi alltid ser till att vara väl förberedda så förväntar vi oss många fler kunder än en vanlig lördag och gör allt för att de ska tas emot på bästa sätt.

”Varje problem är unikt”

Vad siktar ni på för omsättning?

– Vi har kommunicerat 100 miljoner i sjurättspotten, vilket betyder cirka 130 miljoner i omsättning. Kanske försiktigt i underkant av oss. Det är en extra utmaning att estimera dessa speciella omgångar och vi tror nog att vi ska kunna nå en bit högre än så baserat på tidigare multijackpottar. Det vi vet är att vi kan få historiens hittills högsta vinst på V75 om det blir en ensam vinnare.

Vad har ni lärt er av tidigare lördagar med hög jackpott, som ni kan ta med er nu för att det ska så smidigt som möjligt?

– Det vi har lärt oss är att varje problem är unikt. Vi har också åtgärdat och förstärkt vissa delar av systemen med anledning av tidigare problem och därmed förbättrat driftsäkerheten.

Till sist, har ni någon uppmaning till spelarna inför lördag?

– Vi har en hel del kunder som inväntar den sista informationen och lämnar in nära inpå spelstopp. Det ska man självklart kunna göra och det ska våra system klara av. Har man däremot ingen anledning att vänta så lämna in i god tid, njut av de fantastiska hästarna och lycka till på V75.

V75 har spelstopp klockan 16.20 nu på lördag.

Tidernas högsta vinst på spelformen är 67,3 miljoner kronor från den 27 februari 2010 på Axevalla.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN