Han kan leda loppet runt om – tipsetta

Expertens DD-tips – onsdagen den 30 september från Jägersro och Solvalla

Av: Trav365

Publicerad:

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro och Solvalla, onsdagen den 30 september.

Spelstopp DD 21.40

TV12 20.00

ATG Live 18.00

▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets nya V86-podd ”Spets & Slut”. Senaste avsnittet i spelaren ovan.


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86, V75 och GS75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


Sportbladets Casper Hedberg tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Casper Hedberg tippar Dagens Dubbel.

DD-1

Rankning: 2–8–7–5–4–6–1–3–10–9.

Kommentar: Global Takeover är snabb den första biten och i normala fall ska han kunna hålla ut de utvändiga startkanonerna. Han har behandlats efter senaste starten och om pusselbitarna nu faller på plats så kan han leda loppet runt om. Andre Ward blev störd till galopp senast så det missödet behöver man inte fästa någon uppmärksamhet kring. Han lever främst på sin styrka och kort distans är egentligen inte hans bästa. Men det finns många startsnabba med framspår och blir tempot högt kommer Andre Wards spurt ta honom förbi de flesta i fältet till slut. Kanske rent av alla. 

DD-2

Rankning: 6–5–3–4–12–10–9–1–2–7–11–8.

Kommentar: Många fina treårsston som inte lyckades ta sig till Oaks-finalen. Många startar med chans. Att göra en grundlig analys är så klart viktigt i alla lopp som ska tippas. I ett jämnt lopp som detta är analysen direkt avgörande för hur rankingen sen faller. Alla är bra nog att vinna, det blir positionerna som avgör. Florist ser ut att kunna nå ledningen och har då tagit ett grepp om loppet. Diones Smaragd är nog snabbast av alla ur startblocken och hon lär få en fin resa. Aperfecttric hamnar bra till direkt från sitt fina läge och har vad som krävs för att segerstrida här..

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 2–8.

DD-2: 6–5.

Vem tar spets?

DD-1: Global Takeover håller nog ut de andra kvicka.

DD-2: Diones Smaragd har bra accelerationsförmåga. Hon är vårt spetsbud, men släpper väl sen till Florist?

Publicerad: