Skrällkollen V75

”Hela (?) trav-Sverige dissar – skrällvarning”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bollnäs • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: 

Trav365

Antonio Trot med Claes Sjöström i sulkyn har skrällpotential.
Antonio Trot med Claes Sjöström i sulkyn har skrällpotential.

TRAV

V75 avgörs på Bollnäs på lördag.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys i jakten på spikarna och miljonskrällarna. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– När hela (?) trav-Sverige dissar min skräll tar jag betalt, säger Erik Pettersson.

– Läge att ta ställning i kallblodsloppet, säger Nils Larsson om sin spik.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Bollnäs lördag den 23 januari. Omgången har spelstopp klockan 16.20.

Missa inte senaste avsnittet av V75-podden ”Spets & Slut” i spelaren ovan och nedan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på podd-systemet på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]


Sportbladets experter har synat dagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 12.17 fredagen den 22 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets V75-intervjuer”. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Spelet är i överkant, men ser inte mycket som kan stoppa 2 Disco Volante (V75-4). Hästen tävlar mot sig själv och har galopperat bort sig någon gång bakom bilen. Men går han i väg så brukar han rusa på därframme. Han visade senast att formen verkligen sitter där och han brukar tävla bra på vintern. Han är bättre än, i alla fall, många av sina konkurrenter så här års. Jag krånglar inte till det utan letar skrällar i övriga lopp i stället. Vänd blad!

Miljonrensarna

När jag satt och vevade lopparkivet fastnade jag för 8 Guli Rubin (V75-3). Senast galopperade Westholms kuse från start. Sedan fick han en resa på innerspår – men spurten till slut var av bästa märke. Jag tänkte att det skulle bli lite drag på kallblodet nu, men de tidiga spelarna verkar helt ha tappat internetuppkopplingen och minnet från senast. Jag läser tre procent!

Mycket Westholm. Men skulle 6 Ara (V75-6) hitta till ledningen kan det bära hela vägen. Rygg på ledaren är inte kattskit det heller. Sex procent.

Tänk på att...

... Bollnästravet står värd för V75-cirkusen. Banunderlaget brukar vara fint där och utgår från att så är fallet även denna lördag, trots att vi har lite lurigt vinterväder över landet just nu.

... Jorma Kontio hoppar upp bakom mycket kapable Readly Express-sonen 9 Certainly (V75-5) den här gången. Han känner hästen sedan tidigare. Ett plus!

... 7 Västerbo Pokerface (V75-7) missgynnas av skor, tappar lite snärt i steget.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Miljonrensarna

V75-2 är ingen lek att bena ut som spelare. Kul, för det är såna lopp vi vill ha på kupongen. Två volter, bra proposition och 15 hästar i fälten. Vem vinner? 9 Moon Zappa lyfter jag fram som en man ska ha med på kupongen. Spelvärd just nu i alla fall till runt fem procent.

Tror det är dags nu. För 11 Antonio Trot (V75-4). När hela trav-Sverige dissar (?) honom den här gången hoppas jag ta betalt. Och det rejält. Han gick som ett skott senast och med Sjöström i bajken vinner han nu. Fyra procent.

Tänk på att...

... V75-omgången går på Bollnästravet den här veckan. Innerspår bakom bilen är bra, om man har en kvick häst finns alla chanser att hålla ut konkurrenterna.

... 4 Mr Clayton J.F. är min ”etta” i V75-1. Problemet är att han trivs bäst i ryggar, men här finns ingen vettig att släppa till. Hoppas Erik testar i spets. Gjut mod i honom!

... favoriten i V75-3, 4 Tekno Jerven, är grymt bra – men osäker. Spår 4 här blir stressigt och bakspåren är snabbt framme.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

I kallblodsloppet väljer jag att ta ställning när tre hästar sticker ut. Den jag tror är bäst är 11 Bokli Rapp N.O. (V75-3) som övertygade stort senast. Han vann åkandes med krafter kvar och jag tror han är starkast och vinner.

En häst som visat toppform är 8 Marcos Gallon (V75-6) som med lucka tidigare hade varit ännu längre fram senast. Han har visat fartresurser och kommer han bara ut från sitt innerspår tror jag de övriga kan få svårt att stå emot till slut.

Miljonrensarna

9 Moon Zappa (V75-2) blir borttappad av spelarna på V75. Hon gillar årstiden och vinterförhållanden och trivs bättre över medeldistans. Formen är på topp och utgångsläget är perfekt för en smygare. Se upp om det löser sig. Fem procent.

Tänk på att...

... Bollnäs står för helgens V75 tävlingar.

... många av hästarna i V75-1 möttes senast på Bergsåker. Kan 1 Remarkable Feet få revansch eller är det dags för 3 Donners Am?

... 2 Disco Volante (V75-4) har hittat formen och övertygade stort senast. Fick bästa tänkbara utgångsläge och blir svårslagen i ledningen.

... 7 Västerbo Pokerface (V75-7) kommer från en övertygande seger men har pausat inför. Kan vara så att han övertar ledningen efter en bit och är hästen att slå. Man ska inte nonchalera 2 Marschall Match och skrällen 12 S.G. Charpentier.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Sportbladets V75-intervjuer” med Mario Lipovac på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

11 Bokli Rapp N.O. (V75-3) var mycket bra vid segern senast och har helt klart det där lilla extra. Fått ett bra utgångsläge och distansen passar honom väldigt bra. Ser ut att utvecklas hela tiden hos Daniel Redén och han känns dessutom mer stabil än värsta motståndaren Tekno Jerven. Läge att ta ställning i kallblodsloppet!

Miljonrensarna

1 Coin Perdu (V75-4) har dragit ett väldigt spännande utgångsläge och borde kunna smyga med på innerspåret. Om det löser sig, med en lucka till slut, har han en väldigt vass avslutning och man ska inte glömma bort honom den här gången. Fyra procent.

4 Mas Capacity (V75-7) gjorde en stark upphämtning senast och såg väldigt fin ut. Strular ofta till det för sig men i felfritt lopp räcker han långt även i det här gänget. Tre procent.

Tänk på att...

… V75-2 är ett väldigt öppet stolopp där det kan skrälla till rejält. 14 Ella Pace har en vass avslutning om det klaffar under vägen.

4 Tekno Jerven (V75-3) är osäker och det kan mycket väl bli en galopp direkt i starten från det här lite luriga utgångsläget.

9 Certainly (V75-5) gjorde ett topplopp senast på Romme och kan bli svårstoppad med Jorma Kontio i sulkyn. 


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75-intervjuerna” på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

8 Marcos Gallon (V75-6) har inlett mycket fint i Sverige. Näst senast blev det en fin spetsseger. Dålig startrygg, men ett tidigt bud om det löser sig. Chansspikar.

7 Västerbo Pokerface (V75-7) har varit grym tidigare i vinter. Återkommer efter ett långt uppehåll. Spetsfavorit och gynnas av tre varv.

Miljonrensarna

7 Baula (V75-2) gick riktigt bra senast och har känts fin i jobben efter det. Möter nu ett tuffare motstånd. Är startsnabb och kommer hon till ledningen ska hon räknas. Örjan Kihlström håller i tömmarna. 15 procent.

Tänk på att...

... Bollnäs står för värdskapet på lördag.

... Ulf Ohlsson startar i alla avdelningarna, så något eller några lopp vinner han säkert.

... innerspåret bakom bilen inte behöver vara någon nackdel.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V75-PODDEN: ”Tror inte att bästa spiken kan förlora”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skrällkollen V75

V75-tips

V75

Trav

Hästar