Vann 4,6 miljoner: ”Det har varit helt galet”

103 kunder fick dela på miljonerna efter sju rätt på V75

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Privat
Camilla Westh och Direkten Farsta Tobak vann 4,6 miljoner på V75, som 103 kunder fick dela på.

TRAV

Camilla Westh satte två V75-system.

Då fick 103 kunder dela på 4,6 miljoner.

– Jag har haft svårt att sova, säger hon.

V75 från Rommetravet blev under lördagen en stor framgång för Camilla Westh som driver butiken, Direkten Farsta Tobak, som är belägen i gallerian i Farsta Centrum.

Hon lyckades med bedriften att sätta två system vilka tillsammans återbetalade 4 676 126 kronor – som 103 kunder fick dela på.

Sjuorna gav denna lördag 415 967 kronor och anledningen till att Camillas system vann så mycket var att de hade lämnats in flera gånger.

På det större systemet (Camilla Stora) som kostade 900 kronor fick andelsköparna tillbaka 48 000 kronor och på den mindre varianten (Camilla), som kostade 277 kronor, blev återbäringen till spelkunderna 46 000 kronor.

Fräcka spiken: ”Struntar i spelprocent”

En av de stora nycklarna mot miljonerna var den fräcka spiken i den inledande avdelningen på V75.

– Jag trodde mycket på Jörgen Westholm och Ara från innerspåret. Det var hemmaplan och spår ett i volten. Det har strulat en del för hästen tidigare men nu tyckte jag det såg passande ut. Jag spikade på båda systemen och det var en perfekt start. Jag vet att flera ifrågasatte singelstrecket men jag väljer att alltid strunta i spelprocent och går ofta min egen väg och nu blev det ju helt rätt. På det mindre systemet spikade jag även Disco Volante i V75–3, säger den 52-åriga butiksägaren till Trav365.

”Fruktansvärt spännande”

Efter panginledningen skulle skrällarna (Emil Mollyn, Pacific Kingdom och Remarkable Feet) rada upp sig en efter en – och efter fem körda avdelningar var värdet redan uppe i 97 038 kronor.

Camillas två system hade överlevt och nu blev det olidligt spännande för den travtokiga spelexperten.

– Adrenalinet började pumpa ordentligt. Jag insåg ju att det kunde bli riktigt stora pengar och tankarna om succé för butikens kunder började komma. Vi hade många hästar kvar på båda lapparna men det var nära att jag åkte ut i V75–6. Skrällen Västerbo Jolene galopperade på upploppet vilket var tur för våra system. I stället vann ju Pappajonnys Ilse och nu blev det fruktansvärt spännande.

Superskrällen Västerbo Jolene galopperade bort segern och i stället kunde Pappajonnys Ilse hålla undan till seger i V75–6.
Foto: Lars Jakobsson / TR BILD
Superskrällen Västerbo Jolene galopperade bort segern och i stället kunde Pappajonnys Ilse hålla undan till seger i V75–6.

Inför avslutningen hade Camilla och de 103 kunderna kvar hästarna 2–5–7 på sina kuponger.

Värdet översteg 200 000 kronor och Camilla berättar om känslan under loppet.

– Sjuan (Global Winner) galopperade så då hade vi bara två hästar och då tänkte jag att det kunde bli svårt, men favoriten (Oxidizer) var mycket bra och höll ju undan till ganska säker seger. Det var en fantastisk känsla och nu jag insåg att vi skulle vinna riktigt mycket pengar. Jag befann mig hemma och följde allt i direktsändning, pulsen var hög kan jag säga.

Foto: Privat
Dessa två system betalade tillbaka 4,6 miljoner till 103 andelsköpare i Farsta.

”Blommor och choklad – varit helt galet”

Camilla och hennes andelsspelare har vunnit stort tidigare.

2019 drog hon in 2 328 375 kronor på V86 till 37 stycken glada andelsköpare.

Men nu blev det alltså ännu mer och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

– Det har varit helt galet. Redan under lördagen ringde ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog och gratulerade. I söndags, under GS75-sändningen i TV12, ringde programledarna upp mig i direktsändning. Det var nervöst men roligt. Under söndagen var det många kunder som passade på att komma till butiken med blommor och choklad och kön ringlade lång, det kändes nästan som vi blivit en blombutik, säger Camilla och berättar vidare:

– Kunderna är så otroligt tacksamma och det märks att de närmare 50 000 kronorna gör stor skillnad i dessa pandemitider. En kund som jag såg för första gången förra veckan kom nu in i butiken med tulpaner. Han sa han kände sig tvungen att köpa en andel och nu ville han visa sin uppskattning. Många som inte ens var med på systemen har också hälsat på och gratulerat. Extra kul att både det stora och det lilla systemet gick in. Dessutom ska ATG uppvakta butiken med tårta den här veckan.

Hur har du mått efter vinsten och hade du en egen andel?

– Ja det hade jag faktiskt. Man kan inte alltid vara med på alla system och vissa gånger har jag missat när vi vunnit men nu var jag med vilket är jättekul förstås. Det har varit så mycket dramatik så jag haft svårt att sova och vaknat tidigt. Men det är så roligt att få träffa kunderna som vunnit, öga mot öga. Andelarna var ju inlämnade i butik och jag brinner verkligen för att dessa spelbutiker ska leva vidare. Vi har även butiksandelar på nätet men är än så länge ganska små där.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN