”Har en vass spurt – tänkbar skräll på V75”

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Axevalla den 31 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Axevalla den 31 december.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

Hittar vi den sjätte avdelningen där vi ser ett lopp över lång distans. Jag tror att 5 Högstenastalldräng har en bra uppgift framför sig, han har gjort det bra på V75 på slutet och formen sitter där.

Senast gick han mycket bra över mål efter att han fått chansen för sent och intrycket var riktigt fint. Carl Johan Jepson hoppar upp vilket är ett stort plus, voltstart är inget problem och han öppnar ganska bra, tror det finns chans att han är snabbast av dem på tillägg och skulle Jepson köra sig till ledningen då är mycket vunnet då han tagit fyra av sina fem segrar från just den positionen. Tror han har bra chans med annat loppscenario också och utnämner honom till den sista superspiken detta år.

Bortglömda hästen

Den hittar vi i V75-2 och det är 8 Tabasco C.D. som verkligen visat att det är en häst man ska räkna med. Han har varit sen i utvecklingen men visade senast att han kunde rå på en häst som Digital Summit som är en av Stefan Melanders bättre hästar. Näst senast tog han enkelt hand om ledningen och försvann till en säker seger.

Det låter riktigt bra på honom inför denna uppgift och Kaj Widell tror på bra chans, jag hoppas han laddar vad som går från bricka sju (nedstruken) och då finns det chans på ledningen, skulle det lyckas blir han inte lätt att slå. Favoriten blev struken sent på måndagskvällen och det kommer göra att han går upp i procent lite men känns fortfarande spelvärd.

Superkusken

Superkusken denna omgång blir utan tvekan Carl Johan Jepson som vet hur många gruskorn det finns i Axevallas bana, han kan banan utan och innan och kör också många betrodda hästar. Det gäller att komma rätt på honom för att fixa sju rätt, tror jag. Går igenom hans chanser lite kort.

3 Key Mom (V75-1) känns inte jättehet denna gång. Hon gör debut för Mikko Aho och ska gå med skor, vanlig vagn och öppet huvudlag vilket inte är någon form av maxad balans. Hon har kunnande och skulle hon få perfekt resan kan hon slå till, men det känns inte som detta är det viktigaste loppet för henne.

9 Claude Debussy (V75-2) är en tänkbar skräll, han avslutade bra senast och kommer få ett smyglopp från detta utgångsläge. Blir det tempo då har han en vass spurt.

3 Alhambra Mail (V75-3) har gjort fyra starter för Magnus Dahlén vilket har resulterat i fyra segrar. Hon är en rejäl sort och har vunnit spårlottningen gentemot värsta konkurrenterna, hon har även visat att hon kan öppna och skulle hon få ledningen då kan hon vinna men jag vill syna henne. Jag tycker att Nurmos häst är en ruggig märr som är tuffare och kommer ge Alhambra en riktigt match.

6 Callmesally (V75-4) förstärks med Jepson men var sämre senast och man säger att det var foderbyte som satte ner henne. Hon har inte samma form som i somras men tar man med några tycker jag hon ska med då kapaciteten finns.

5 Högstenastalldräng (V75-6) läs under rubriken ”Superspiken”.

2 Reverend Wine (V75-7) blir befogad favorit i avslutningen. Han var mycket fin senast vid spetssegern och har vunnit spårlottningen denna gång. Det står tidig ledning och sedan ska han slås, det kan bli så att Jepson får fuska bort en del av loppet och då blir det inte lätt att ta något. Han har dessutom tagit sex segrar på sju försök från ledningen. Kan vara en tänkbar spik.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

7 Point Zero (V75-5) har kommit tillbaka på ett bra sätt efter lång paus. Åke Svanstedt upp och ett helstängt huvudlag för första gången kan göra susen, mycket intressant.

Förutsättningarna

Dags för årets sista V75 omgång och det är multijackpotten på Axevalla. Förutom att Axevalla är en skrällbana med ett 227 meter långt upplopp så har man fått ihop fulla fält med mycket hästar och flera voltstartslopp vilket ökar svårighetsgraden rejält. Jag har hittat en spik jag tror bara är bäst i sitt lopp och en skräll som ni absolut inte får glömma nu när favoriten i loppet blev struken.

Önskar er alla ett bra avslut på året och ett gott nytt år. Lycka till!ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav