ATG

ATG betalar tillbaka – efter teknikhaveriet

Spelbolaget kompenserar efter jättestrulet: ”Det var vårt fel”

Av: 

Erik Pettersson

TRAV

ATG.se havererade fullständigt när det var multijackpott på 80 miljoner kronor på påskdagen.

V75-spelet sköts upp i två timmar och många spelare fick inte in sina kuponger.

Nu kompenserar spelbolaget de aktiva i trav-Sverige som drabbades.

”Det blev en sen kväll och det vill jag be om ursäkt för”, skriver ATG:s vd i ett sms till aktiva som var på plats på Romme.

Tekniska problem med atg.se gjorde att spelare inte kunde logga in, eller sätta in pengar, inför multijackpotten på V75 på Rommetravet under påskhelgen.

Problemen för spelbolaget gjorde så att V4-starten flyttades fram en timme.

V75-starten flyttades fram två timmar.

– Travet förlorade sin gyllene chans. Det blev inget av den stora V75-festen på påskdagen, skrev Sportbladets krönikör Mattias Karlsson.

ATG:s svar:

– Vi var maximalt förberedda på att vad som helst skulle kunna ske, men det hände ändå, vilket är bedrövligt. sa ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth till Trav365 dagen efter fiaskot.

”Som ett försök till lite plåster på såret...”

Nu agerar spelbolaget efter det som inträffat - och betalar tillbaka till de aktiva som drabbades på Rommetravet under eftermiddagen, kvällen och natten på påskdagen.

I ett sms till aktiva skriver ATG:s vd så här, det rapporterar Travronden: 

”Hej!

Omsättningen på V75 på påskdagen blev höga 156 Mkr. ATG ägs av Svensk Travsport och en del av intäkterna från kvällen kommer därför alla aktiva inom travsporten till godo.
Men:
Det blev en sen kväll för dig på Romme. Det var vårt fel. Och det vill jag be om ursäkt för.
Som ett litet försök till plåster på såret får du här en länk till ett presentkort. Jag hoppas att det till viss del kompenserar de timmar du fick jobba extra.
Med vänliga hälsningar
Hasse Lord Skarplöth vd ATG”.

I sms:et finns även en länk med två presentkort värda 400 kronor, som de drabbade kan nyttja.

”Tar vår tid på allvar”

En tränare som var på plats på Rommetravet för att starta hästar var Axevalla-tränaren Eric Martinsson. Han tycker det är bra gjort av ATG att kompensera.

– Det visar att de tar vår tid på allvar, så det är absolut en bra gest. Nu hoppas vi givetvis att det dröjer väldigt, väldigt länge innan vi får kompensation av ATG av den här anledningen, säger han till Travronden.

Efter teknikhaveriet har ATG undersökt vad de förlorade på att många spelare inte kunde logga in och lägga sina spel till den stora V75-festen.

– Enligt våra beräkningar var omsättningstappet på V75 fem miljoner kronor och tio miljoner kronor på övriga spelformer. Alltså 15 miljoner kronor totalt under söndagen, säger Camilla Filipsson till facktidningen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Teknikhaveri hos ATG – skjuter upp V75

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

ATG

V75

Trav

Romme